9-1-1: Lone Star – Review 1ης Season Χωρίς Spoilers | Epirus World

9-1-1: Lone Star – Review 1ης Season Χωρίς Spoilers


Η τεράστια επιτυχία του 9-1-1 οδήγησε στην δημιουργία μιας Spinoff σειράς με παρόμοια θεματολογία. Ο λόγος για το 9-1-1: Lone Star που έκανε πρεμιέρα με την 1η του σεζόν μέσα στο 2020. Ακόμα μια δημιουργία του Ryan Murphy που ξέρουμε από το American Horror Story πόσο καλός είναι στο να κάνει παρόμοιες ιστορίες και να τις διαφοροποιεί. Το 9-1-1 όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr είναι μια από τις πιο καλογραμμένες σειρές του είδους.

Η σειρά ακολουθεί τον Owen Strand (Rob Lowe) έναν πυροσβέστη ήρωα καθώς είναι ένας από τους επιζώντες της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Owen καλείται να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη στο Texas προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα πυροσβεστική μονάδα στον σταθμό 126 που λίγους μήνες έχασε όλους του τους πυροσβέστες σε ένα τραγικό ατύχημα. Στο πλευρό του είναι ο γιος του T.K. (Ronen Rubinstein). Οι δύο άντρες έχουν τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες έτσι η ευκαιρία της μετακόμισης τους φαίνεται ως μια νέα αρχή.

Ο Owen παλεύοντας και με ένα σοβαρό θέμα υγείας, ξεκινά από το μηδέν να φτιάχνει μια νέα πυροσβεστική ομάδα που αποτελείται από τους Judd (Jim Parrack), Marjan (Natacha Karam), Paul (Brian Michael Smith) και Mateo (Julian Works) τους χαρακτήρες και το Cast της σειράς ολοκληρώνει ο Carlos (Rafael L. Silva) που είναι αστυνόμος, η τηλεφωνήτρια της άμεσης δράσης Grace (Sierra Aylina McClain) και η Michelle (Liv Tyler) υπεύθυνη των ιατρικών περιστατικών που απασχολούν την σειρά.

Κάθε χαρακτήρας προσφέρει κάτι διαφορετικό στην ομάδα και το Cast κάνει εξαιρετική δουλειά με τους χαρακτήρες που ξεκινάς να συμπαθείς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η σειρά προβάλει την διαφορετικότητα με πολύ όμορφο τρόπο κάτι που ο Ryan Murphy άλλωστε μας έχει συνηθίσει να κάνει.

Το 9-1-1: Lone Star σπάει τα στερεότυπα με έναν gay αστυνόμο, μια μουσουλμάνα πυροσβέστη, έναν Trans πυροσβέστη, έναν δυσλεκτικό πυροσβέστη και έναν πυροσβέστη με μετά τραυματικό στρες. Θέματα ταμπού που η σειρά παρουσιάζει υπέροχα με κοινό παρονομαστή την ανθρωπιά. Η δημιουργία λοιπόν μιας ομάδας με ένα τόσο διαφορετικό υπόβαθρο αποτελεί τεράστιο ενδιαφέρον και το δέσιμο των χαρακτήρων ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στον θεατή.

Ο Rob Lowe είναι υπέροχος στον ρόλο του που αποτελεί πατρικό πρότυπο καθώς το δέσιμο του με τον γιο του είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά σε σειρές. Από την άλλη η συμπρωταγωνίστρια του Liv Tyler ενώ έχει ένα πολύ ωραίο storyline δεν μπορώ να πω πως με κέρδισε. Κάπως άχρωμη, άτονη και λίγο flat θα την έλεγα χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάζει ιδιαίτερα το καλό επίπεδο της σειράς.

Οι υποθέσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι άλλες φορές στενάχωρες, άλλες γεμάτες αγωνία και μερικές φορές αστείες. Πάντα όμως είναι δημιουργικές και καταφέρνουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον.

Η 1η σεζόν της σειράς αποτελείται από 10 επεισόδια και η 2η ήδη έχει ξεκινήσει για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Η έναρξη του 9-1-1: Lone Star έφερε λοιπόν την επέκταση του σύμπαντος που ξεκίνησε το 9-1-1. Ο προκάτοχος του σίγουρα είχε θέσει τις απαιτήσεις πολύ ψηλά και το Lone Star δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το επίπεδο της μαμάς σειράς αλλά σίγουρα στέκεται επάξια απέναντι του. Το Cast στην πλειοψηφία του κάνει εξαιρετική δουλειά και οι χαρακτήρες είναι άμεσα αγαπητοί στον θεατή.

Η σειρά μπορώ να πω πως είναι λίγο πιο σοβαρή από το 9-1-1 εξαιτίας των προβλημάτων που βασανίζουν τους χαρακτήρες, και αυτό μας το θυμίζει συνεχώς το μουντό γκρί φίλτρο που χρησιμοποιείται. Την συγκεκριμένη επιλογή ορισμένες φορές την βρήκα κάπως κουραστική. Κατά τα άλλα τα εφέ παραμένουν και εδώ πολύ καλά με το Fox να επενδύει σε αυτό το σύμπαν “αληθινών” ηρώων που μας παρουσιάζει.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου