Δένδιας: Δεν πρόκειται η εποχή μας να επιστρέψει στον 19ο αιώνα | Epirus World

Δένδιας: Δεν πρόκειται η εποχή μας να επιστρέψει στον 19ο αιώνα


«Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τους ομολόγους του, Γκάμπι Ασκενάζι εκ μέρους του Ισραήλ και Νίκο Χριστοδουλίδη εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποδέκτης της δήλωσης ήταν προφανώς η γειτονική Τουρκία που για μια ακόμη φορά δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή.

Άλλωστε η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν οι τρεις άνδρες στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας σε διπλωματικό επίπεδο καθώς επίσης και ζητήματα ενέργειας και οικονομίας.

«Οι στενές σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους ομολόγους του, ενώ ανέβασε και σχετικό φωτογραφικό υλικό τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας πως στο επίκεντρο βρέθηκε «η τριμερής συνεργασία και η θετική ατζέντα για την περιφερειακή σταθερότητα». Το κείμενο συνοδευόταν από τις σημαίες των τριών χωρών.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου