Αναφορά του Κώστα Μπάρκα για την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού | Epirus World

Αναφορά του Κώστα Μπάρκα για την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού

Την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ζητά με Αναφορά του προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Στην Αναφορά του κ. Μπάρκα επισυνάπτεται η Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Μπούρη προς τους αρμόδιους Υπουργούς και η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας.
Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στις διατάξεις του άρθρου 3 της Αριθμ. 39162 ΦΕΚ Β’ 1457/16-04-2020. Ειδικά όταν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους πλήττονται εξίσου με τις υπόλοιπες από την αναστολή λειτουργίας τους.
Η Αναφορά του κ. Μπάρκα αποτελεί συνέχεια μιας σειράς θεσμικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης ως προς τον σχεδιασμό και την εκτέλεση μέτρων, που αφορούν στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στους όρους λειτουργίας τους από την πανδημική κρίση, με μια σειρά Ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί, όπως για παράδειγμα, πρώτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5589/08.04.2020 «Μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων. Επιδότηση ενοικίου, «πάγωμα» λογαριασμών κοινής ωφέλειας, επέκταση επιδόματος 800 ευρώ», δεύτερον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5505/06.04.2020 «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη των ελληνικών start- up επιχειρήσεων, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κρίσης του κορωνοϊου», τρίτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5415/03.04.2020 «Ενίσχυση Επιχειρήσεων. Αξιοποίηση νέων δυνατοτήτων». 
Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική Αναφορά: 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τoυς κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων  
Θέμα: «Υπαγωγή στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού των νεοσύστατων επιχειρήσεων».  

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων την υπ. αριθμ. 525/22.04.2020 Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, με την οποία επισημαίνεται η αναγκαιότητα επέκτασης της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού και στις επιχειρήσεις, που έχουν συσταθεί από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, οι οποίες εξαιρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του άρθρου 3 της Αριθμ. 39162 ΦΕΚ Β’ 1457/16-04-2020. Όπως επισημαίνεται στην Επιστολή, είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίες πλήττονται εξίσου από την αναστολή λειτουργίας τους σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτές, στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο αριθμός αυτών που συστάθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ήταν υπερδιπλάσιος αυτών που έκλεισαν, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011. 
Να σημειωθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά ερωτήσεων, που έχουν κατατεθεί και αφορούν τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, πρώτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5589/08.04.2020 «Μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων. Επιδότηση ενοικίου, «πάγωμα» λογαριασμών κοινής ωφέλειας, επέκταση επιδόματος 800 ευρώ», δεύτερον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5505/06.04.2020 «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη των ελληνικών start- up επιχειρήσεων, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κρίσης του κορωνοϊου», τρίτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5415/03.04.2020 «Ενίσχυση Επιχειρήσεων. Αξιοποίηση νέων δυνατοτήτων», έχει αναδείξει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης ως προς τον σχεδιασμό και την εκτέλεση μέτρων, που αφορούν στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στους όρους λειτουργίας τους από την πανδημική κρίση.       

Επισυνάπτεται η Επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα 22.04.2020

Ο καταθέτων  Βουλευτής
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου