Ανακοίνωση του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας | Epirus World

Ανακοίνωση του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Εν μέσω πανδημίας, μετά από απόφαση του υπουργείου παιδείας να κλείσουν τα σχολεία και να «ανοίξουν » τα ηλεκτρονικά μαθήματα,παρατηρούμε ότι παρ’ολες τις προσπάθειες των καθηγητών και των γονιών μας, η τηλεκπαίδευση έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς πολλοί συμμαθητές μας ακόμα δεν έχουν αποκτήσει δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων.
Ενώ προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των ηλεκτρονικών μαθημάτων, προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε ότι με την κάλυψη της πανδημίας η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο για την παιδεία » κάτω από το τραπέζι» και μάλιστα χωρίς να γίνει πραγματική συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς μας, και εμάς τους μαθητές.
Κάποια από τα πιο καίρια μέρη του νέου νομοσχεδίου που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας είναι: 
Η τράπεζα θεμάτων, η οποία κάνει το σχολείο ακόμα πιο ψυχοφθόρο, και όταν εφαρμόστηκε άφησε το 40% των μαθητών μετεξεταστέους.
Η τροποποίηση των κανόνων «πειθαρχίας», η αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο είναι ένα αντιπαιδαγωγικό και αναχρονιστικό μέτρο , όπως και οι αποβολές οι οποίες τείνουν να «συμμορφώνουν» τους μαθητές με την βία αντί του διαλόγου.
Η αλλαγή των κατευθύνσεων και των μαθημάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία μας καταδικάζει στο να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη ημέρα για το μέλλον μας, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση φέρνει και της δικές της μεταρρυθμίσεις.
Με αφορμή τις αλλαγές που έχουν γίνει, και θα γίνουν, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας έχοντας γνώση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης ανήρτησε μια ανακοίνωση η οποία θίγει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του υπουργείου παιδείας και υπερασπίζεται τις ανάγκες μας ως μαθητές να έχουμε ένα σχολείο το οποίο θα μας μορφώνει και θα διευρύνει τους ορίζοντες μας, προετοιμάζοντας μας για την μελλοντική μας ζωή .Είμαστε περήφανοι που οι γονείς μας πήραν αυτή την πρωτοβουλία στηρίζοντας μας στους καθημερινούς «αγώνες» μας, και προσπαθούν με όποιο μέσο μπορούν να βελτιώσουν το σχολείο μας.Αυτή η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δυστυχώς χαρακτηρίστηκε ως πολιτικο-κομματικο κείμενο γιατί είχε το «θράσος» να υπερασπιστεί τις ζωές μας και όχι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας. Μόνο θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν τέτοια περιστατικά τα οποία αντί να ταχθούν με τις ζωές μας, τάσσονται με την πλευρά του υπουργείου που το μόνο που κάνει είναι να θέλει να αποδεκατίσει το ήδη υπάρχον επιβαρυμένο σύστημα παιδείας. 
Ως μαθητές του μουσικού σχολείου Πρέβεζας υιοθετούμε την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και χαιρετίζουμε την διαχρονική στάση τους στο πλευρό μας και στους αγώνες μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές!!!
                           η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία!!!
Πηγη mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου