Μεγάλα λόγια του Γιόχαν Κρόιφ για να δεις τη ζωή αλλιώς | Epirus World

Μεγάλα λόγια του Γιόχαν Κρόιφ για να δεις τη ζωή αλλιώς

Αρτίστας της μπάλας και μέγας γητευτής της στρογγυλής θεάς, ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» πέρασε στην αθανασία όχι μόνο με όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με όσα εξαιρετικά είπε έξω από αυτόν.
Οι ποδοσφαιρικές του ατάκες είναι ήδη θρυλικές, μόνο που ο Κρόιφ είχε κι αυτή την ικανότητα να φιλοσοφεί για τη ζωή, παραδίδοντας μαθήματα προς πάσα κατεύθυνση.
Ως άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε για την μπάλα, ο μεγάλος Ευρωπαίος κατάφερνε να συνδυάζει ακόμα και τα ασυμβίβαστα, όπως τα σπορ και το κάπνισμα!
Ένα πακέτο τσιγάρα έκανε στο ημίχρονο και επέστρεφε στο χορτάρι λες και δεν το είχε βάλει ποτέ στο στόμα του. Όσο κι αν παραπονιόταν μετά πως «στη ζωή μου είχα δύο μεγάλα βίτσια: το κάπνισμα και το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο μου τα έδωσε όλα. Αντίθετα, το κάπνισμα παραλίγο να μου τα πάρει».
Ας δούμε και μερικά εξωαγωνιστικά αποφθέγματά του που όταν δεν παίζουν με το μυαλό μας, μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς…
«Η ποιότητα χωρίς αποτελέσματα είναι ανούσια, τα αποτελέσματα χωρίς ποιότητα είναι βαρετά»
«Υπάρχει μόνο μία στιγμή κατά την οποία είσαι στην ώρα σου. Αν δεν είσαι εκεί, πάει να πει ότι πήγες ή πολύ νωρίς ή πολύ αργά»
«Πριν κάνω ένα λάθος, δεν κάνω αυτό το λάθος»
«Το δυσκολότερο πράγμα για τους παίκτες και τους ανθρώπους είναι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για να καταλάβουν»
«Είμαι πρώην παίκτης, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην προπονητής, πρώην μάνατζερ, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μια όμορφή λίστα που δείχνει ότι όλα έχουν ένα τέλος»
«Δεν είμαι θρήσκος. Στην Ισπανία και οι 22 παίκτες κάνουν τον σταυρό τους πριν μπουν στο γήπεδο. Αν υπήρχε Θεός, τότε όλα τα ματς θα τέλειωναν ισόπαλα. Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πράγμα που σημαίνει ότι απέδειξα πως δεν υπάρχει Θεός»
«Αν ήθελα να καταλάβεις, θα το είχα εξηγήσει καλύτερα»
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου