Όλγα Κεφαλογιάννη για γλυπτά Παρθενώνα: Δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος αδιαίρετου συνόλου | Epirus World

Όλγα Κεφαλογιάννη για γλυπτά Παρθενώνα: Δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος αδιαίρετου συνόλου

Η βουλευτής και πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook πάνω στην συζήτηση που έχει ανοίξει πάλι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Η κ. Κεφαλογιάννη μεταξύ άλλων υποστήριξε από την πλευρά της την ολότητα του μνημείου και την «δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση».
Δείτε την ανάρτηση της κ. Κεφαλογιάννη :« Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.
Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα.
Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.
Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς».


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου