Έργο εμπρηστών οι φωτιές σε Σταυράκι και Κοσμηρά… | Epirus World

Έργο εμπρηστών οι φωτιές σε Σταυράκι και Κοσμηρά…

Με διαφορά δύο ωρών περίπου ξέσπασαν οι φωτιές στο Σταυράκι και στην Κοσμηρά. Ξεκίνησαν με πανομοιότυπο τρόπο κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν όλους να πιστεύουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς και μάλιστα από τους ίδιους ανθρώπους ή τον ίδιο άνθρωπο. Η φωτιά στο Σταυράκι ξεκίνησε από δύο διαφορετικά σημεία. Το ένα πλησίον του δρόμου που οδηγεί προς τα Μάρμαρα και το δεύτερο σε απόσταση μερικών μέτρων μέσα στην έκταση που καλυπτόταν από πυκνή βλάστηση και πουρνάρια. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά από ένα σημείο ξεκίνησε και η φωτιά στην Κοσμηρά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Στο Σταυράκι υπήρξε μία τεράστια κινητοποίηση όχι μόνο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Όπως δήλωσε ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος «η φωτιά ξεκίνησε από δύο διαφορετικά σημεία που σημαίνει ότι δεν μπήκε τυχαία».

Διευκρίνισε ότι το ένα σημείο ήταν κοντά στο δρόμο που θα μπορούσε να είναι τυχαίο γεγονός όπως από τσιγάρο, το δεύτερο ήταν σε απόσταση πενήντα μέτρων και μέσα στη δασική έκταση που εκεί πια δεν θα μπορούσε να είναι από τύχη ή σύμπτωση.

Στην περιοχή Κοσμηράς- Μαρμάρων έχουν εκδηλωθεί και κατά το παρελθόν φωτιές. Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις όπου απειλήθηκαν και κατοικίες.

«Είναι μία περιοχή που έχει ταλαιπωρήσει αρκετά. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει αλλά χρειάζεται παρακολούθηση», υπογράμμισε ο κ. Μαυρογιώργος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε λίγη ώρα έγινε μία τεράστια κινητοποίηση και μάλιστα απόλυτα συντονισμένη. Αποτέλεσμα της εμπειρίας που υπάρχει πλέον στις υπηρεσίες της περιοχής αλλά και της αγωνίας καθώς η φωτιά έκαιγε κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου