Υπουργείο Παιδείας… Ευθύνη των Πανεπιστημίων η λειτουργία των νέων τμημάτων | Epirus World

Υπουργείο Παιδείας… Ευθύνη των Πανεπιστημίων η λειτουργία των νέων τμημάτων

Στα Πανεπιστήμια ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Τα νέα τμήματα προέρχονται κυρίως από την συγχώνευση των ΤΕΙ και ήδη πολλά απ’ αυτά περιλαμβάνονται στα μηχανογραφικά δελτία που συμπλήρωσαν πριν λίγες ημέρες οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από διάφορες διαρροές αλλά και δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μία διευκρινιστική ανακοίνωση.

Αφενός επαναλαμβάνει τις ενστάσεις του για την κατάργηση των ΤΕΙ, αφετέρου διαβεβαιώνει ότι τα νέα τμήματα θα λειτουργήσουν αλλά μετακυλύει την ευθύνη για την προετοιμασία τους στα ίδια τα Πανεπιστήμια.
Κι όλα θα ήταν απλά κι εύκολα αν τα Πανεπιστήμια είχαν εξασφαλισμένους πόρους και προσωπικό για την λειτουργία των Τμημάτων αυτών.
«Καλούμαστε, σήμερα, να διαχειριστούμε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση για τα νέα αυτά τμήματα. Η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων είχε ήδη ξεκινήσει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τα νέα αυτά τμήματα αποτελούν ήδη επιλογές πολλών υποψηφίων. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, η συμπερίληψή τους στα μηχανογραφικά δελτία για το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος έγινε με τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων των Ιδρυμάτων. Με αυτά τα δεδομένα, προέχει τώρα να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους, θωρακίζοντας παράλληλα την ισορροπία και αδιαβλητότητα του συστήματος. Επικοινωνήσαμε με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για να διακριβώσουμε το εύρος των ελλείψεων και τις καλέσαμε να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου τα νέα τμήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Τα Ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην προσπάθεια αυτή»αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ίσως είναι σε πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με άλλα καθώς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στις υποδομές.
Ωστόσο το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν πολλά ώστε το φθινόπωρο να είναι έτοιμα τα νέα τμήματα για να υποδεχθούν τους πρωτοετείς.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου