Επιχείρηση… φύκια και αποκατάσταση στον Μύτικα! | Epirus World

Επιχείρηση… φύκια και αποκατάσταση στον Μύτικα!

Τρία εικοσιτετράωρα χρειάστηκαν τα συνεργεία που κινητοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες από φύκια που κάλυψαν την παραλία στον Μύτικα Πρέβεζας. Όλα ξεκίνησαν με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης. Το πρωί της Τετάρτης ακόμη και οι ξαπλώστρες είχαν χαθεί κάτω από τα φύκια που βγήκαν με τους δυνατούς ανέμους. «Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που σημειώνονται βορειοδυτικοί άνεμοι άνω των πέντε μποφόρ» σημειώνει μιλώντας στο Epiruspost ο πρόεδρος του Μύτικα Νικόλαος Ντίτσος.

Κάτι ανάλογο καταγράφεται και στην Καστροσυκιά όταν οι άνεμοι είναι νότιοι.
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η παραλία έπρεπε να καθαριστεί.
Έτσι από την Τετάρτη ξεκίνησαν να δουλεύουν μηχανήματα και το Σάββατο η παραλία αποδόθηκε πλήρως καθαρισμένη στους ντόπιους και τους τουρίστες.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου που κινητοποιήθηκε άμεσα. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.. Σήμερα η αποκατάσταση είναι πλήρης», σημειώνει ο κ. Ντίτσος και συμπληρώνει ότι στο έργο του αλιευτικού καταφυγίου που θα υλοποιηθεί προβλέπονται και δράσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου.
Το έργο του αλιευτικού καταφυγίου έχει προυπολογισμό 2,8 εκατομμύρια και θα μπορεί να φιλοξενεί 97 σκάφη αλιευτικά και αναψυχής.
Περιλαμβάνει δε μία σειρά εργασιών ώστε να αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου