Το ΣΔΟΕ καταργείται μετά από 24 χρόνια | Epirus World

Το ΣΔΟΕ καταργείται μετά από 24 χρόνια

Tην κατάργηση του περίφημου Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), αλλά και του εμβληματικού Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), προβλέπει μεταξύ άλλων «σωμάτων» που επίσης καταργούνται- το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα «Σώματα» αυτά ενσωματώνονται στο εξής στις νέες δομές των υπουργείων.

Στην περίπτωση του ΣΔΟΕ πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή η μείωση του Κράτους και η μείωση κατά 1/3 των Γενικών Γραμματειών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποψίλωση αρμοδιοτήτων που υπέστη το ΣΔΟΕ το 2015 και είχε ως αποτέλεσμα την επεισοδιακή παραίτηση του –ορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ- επικεφαλής του σώματος, Παναγιώτη Δάνη.

Στην ίδια δομή συγχωνεύεται και η νεοσύστατη (πέρυσι από τον κύριο Τσακαλώτο) Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Ωστόσο θα διατηρηθούν οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων που καταργούνται και μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με το ΠΔ 84/2019 και για το ΣΕΠΕ, που μεταφέρεται στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου