Φωτογραφίες από την επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ | Epirus World

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Συνάντηση με την Τερέζα Μέι για «ουσιώδεις» συνομιλίες θα έχει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στη Βρετανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ θα είναι μεταξύ των υπουργών που θα λάβει μέρος στη συνάντηση, στην οποία θα τεθούν και θέματα όπως η κλιματική αλλαγή.
Την ίδια ώρα, διοργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Βρετανίας- και στο Λονδίνο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου μάλιστα αναμένεται να απευθυνθεί στους διαδηλωτές ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο Τραμπ, όπως μεταδίδει το BBC, έκανε λόγο για την «αιώνια φιλία» μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.
Η βασίλισσα σημείωσε πως οι χώρες μοιράζονται μία συμμαχία που έχει διασφαλίσει «την ασφάλεια και την ευημερία των λαών τους για δεκαετίες».
Τραμπ και Μέι θα πάρουν σήμερα μαζί πρωινό, πριν τη συνάντηση με Βρετανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, με στόχο να ενισχυθούν οι εμπορικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Μεταξύ άλλων θα είναι παρόντες ο Φίλιπ Χάμοντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα.
Η Μέι, που αποχωρεί την Παρασκευή από την ηγεσία των Τόρις, θα έχει στη συνέχεια συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο στη Ντάουνινγκ Στριτ, κατά την οποία  αναμένεται να συζητηθούν πολλά θέματα, στα οποία οι δύο ηγέτες έχουν διαφορετικές απόψεις.  Η Μέι, σύμφωνα με το BBC, θα θέσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής.


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου