10,7 εκατομμύρια για ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων κι αστυνομίας στην Ήπειρο | Epirus World

10,7 εκατομμύρια για ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων κι αστυνομίας στην Ήπειρο

Τρία νοσοκομεία της Ηπείρου και δύο κτίρια της αστυνομίας περνούν στη φάση της ενεργειακής αναβάθμισης. Πρόκειται για τα πέντε δημόσια κτίρια που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου και στην πρόταση που υποβάλλεται για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν είναι τα Νοσοκομεία Χατζηκώστα, Άρτας και Πρέβεζας καθώς επίσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικό Διεύθυνση Ηπείρου και το Αστυνομικό Μέγαρο της Άρτας.

Τα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημόσιων κτιρίων και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης με την χρήση ΑΠΕ.

Τα έργα περιλαμβάνουν επεμβάσεις βελτίωσης παθητικών συστημάτων, επεμβάσεις εφαρμογής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επεμβάσεις αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα 2,6 για το Νοσοκομείο Άρτας, στο 1,7 για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, στις 934 χιλιάδες για το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και στις 448 για το Αστυνομικό Μέγαρο Άρτας.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Διοίκηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με χρηματοδότηση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου