Τα Γιάννινα έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ στην ανακύκλωση γυαλιού! | Epirus World

Τα Γιάννινα έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ στην ανακύκλωση γυαλιού!

Ο στόχος επιτεύχθηκε! Τα Γιάννινα κατέχουν μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κι αυτό χάρη στην μεγάλη εκστρατεία ανακύκλωσης που διήρκησε μία βδομάδα. Όλα ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων η οποία δημιούργησε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το εγκαινίασε και θέλησε να συνδέσει την έναρξη της λειτουργίας του με ένα ρεκόρ! Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε 135 τόνοι γυαλιού και το ρεκόρ ανακοινώθηκε τον Μητροπολίτη Μάξιμο ο οποίος παραβρέθηκε στην τελική φάση του ζυγίσματος μαζί με άλλους ιερείς.

Η προσέλευση κατοίκων, φορέων, οργανώσεων όλες τις μέρες ήταν τεράστια γεγονός που δείχνει ότι η κοινωνία είναι και ευαισθητοποιημένη αλλά και έτοιμη σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του ρεκόρ και συνέβαλαν παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο επισκέφθηκαν πέραν των άλλων μαθητές από το Μαρούλειο Λύκειο Κατσικά οι οποίοι είχαν κερδίσει το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης και ταξίδεψαν στην πολιτεία Milwaukee (Μιλγουόκι) των Η.Π.Α., όπου παρακολούθησαν την ομάδα μπάσκετ των Bucks στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου