Ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης στο σπίτι όπου έζησε στην Πρέβεζα ο Γιάννης Μόραλης | Epirus World

Ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης στο σπίτι όπου έζησε στην Πρέβεζα ο Γιάννης Μόραλης

Μία ευχάριστη είδηση για όσους αγαπούν τον πολιτισμό και την τέχνη αποτελεί η αποκατάσταση της Οικίας, όπου έζησε στην Πρέβεζα από το 1922 έως το 1927, ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, ο Ζωγράφος Γιάννης Μόραλης.

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και πριν από περίπου ένα μήνα εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την αποκατάσταση, επισκευή και ενίσχυσή του. Για πάρα πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», ο οποίος έχει τοποθετήσει και την επιγραφή που αναγράφει πως σε αυτή την οικία έζησε ο Γιάννης Μόραλης, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες της Οικίας και συνέβαλε θετικά στο να φτάσουμε στην σημαντική αυτή μέρα.

Πλέον οι εργασίες ξεκίνησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες το κτίριο πρόκειται να γίνει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη της Πρέβεζας. Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Τζάκος Ελευθέριος.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου