Παραλειπόμενα από το χολιγουντιανό Ζαγόρι | Epirus World

Παραλειπόμενα από το χολιγουντιανό Ζαγόρι

Τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός από το πέρασμά των χολιγουντιανών γυρισμάτων στο  Ζαγόρι με βάση το Τσεπέλοβο , ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες σας μερικές σκέψεις.

 Η απαράμιλλη φυσική και δομημένη ομορφιά του Ζαγορίου είναι αυτά τα στοιχεία που προσέλκυσαν τους παραγωγούς της ταινίας για την πραγμάτωσή της.

 Αυτοί που είτε έζησαν στον τόπο αυτο είτε  ξενιτεμένοι απέκτησαν πλούτο, συναγωνίστηκαν τη φύση στην καλλιτεχνία και έστησαν το  ωραίο σκηνικό αυτό, με τις πλατείες ,τα γκαλντερίμια, τα αρχοντικά ,τα γεφύρια, τις εκκλησίες ,τα μοναστήρια  στα οποία εκτυλίσσεται η δράση της  ταινίας. Σε όλους αυτούς χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη.

Η παραγωγή προσέφερε οικονομικά οφέλη σε όλους όσους ασχολούνται με την διαμονή και την εστίαση  στην περιοχή, αλλά και στο εργατικό δυναμικό που χρειάστηκε για τις ανάγκες της.

 Όμως η σημαντικότερη προσφορά θα είναι η υπεραξία που θα αποκτήσει ο τόπος  όταν η ταινία με  το καλό προβληθεί στις οθόνες όλου του κόσμου.

 Εντύπωση μου προκάλεσε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ   Denzel Washington που ήρθε να δει τον γιο του πρωταγωνιστή της ταινίας, όπως θα πήγαινε ένας πατέρας να δει το γιο του που θα έλεγε  το ποίημα τα Χριστούγεννα.

Εμεινε με τον γιο του σε ένα μικρό όμορφο παραδοσιακό ξενώνα , γεύτηκε τις πίτες και το κοτόσουπες  της κυρά Βαγγελιώς, δεν είχε bodyguard και δεν ζήτησε πεντάστερα .

 Όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής προσέφεραν τον καλύτερό τους εαυτό τους για να βοηθήσουν στην επιτυχία της παραγωγής και με διακριτικότητα φιλοξένησαν τους διάσημους επισκέπτες. Σεβάστηκαν την επιθυμία της παραγωγής για μη διασημότητα και δεν εκμεταλλεύτηκαν τους επώνυμους επισκέπτες για ίδιον όφελος.

 Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μόνο μία δημοσίευση για επιχείρηση του Παπίγκου σε μεγάλο ιστότοπο των Αθηνών ότι φιλοξένησε, ψευδέστατα , την οικογένεια Washington με  σκοπό να προβάλλει το κατάλυμα της.

Την ανήθικη, ανέντιμη ,και αντισυναδελφικη αυτή συμπεριφορά την παραδίδουμε στη χλεύη όλων των επαγγελματιών της περιοχής .

  Εύχομαι ο  κινηματογραφικός τουρισμός να προστεθεί σε όλες τις μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν  στο Ζαγόρι και που είναι  η μόνη ελπίδα  να μείνουν ζωντανά τα χωριά μας. 

-Στη γεμάτη χαμόγελα φωτογραφία διακρίνονται  η  Poleta Washington   o γιος της   John David ο άντρας  Denzel  Washington και ο Γιάννης Φερεντίνος οφθαλμίατρος.
Γράφει ο Γιάννης Φερεντίνος
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου