ΕΡΓΑΝΗ: περισσότερες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο | Epirus World

ΕΡΓΑΝΗ: περισσότερες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο

Την δεύτερη υψηλότερη επίδοση της τελευταίας 19ετίας κατέγραψε ο φετινός Μάρτιος στο ισοζύγιο προσλήψεων. Παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων προκύπτει ισχυρά θετικό, καθώς οι προσλήψεις ξεπέρασαν κατά 43.373 θέσεις εργασίας τις απολύσεις – παραιτήσεις και λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Την ίδια στιγμή οι μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρη απασχόληση σε μερική απασχόληση ή σε εκ περιτροπής εργασία κυμάνθηκαν στα συνήθη επίπεδα. Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε 2.516 μετατροπές από πλήρη σε μερική. Αντιστοίχως τον Μάρτιο του 2018 οι μετατροπές από πλήρη σε μερική ήταν 2.101. Μικρότερες ήταν φέτος οι μετατροπές από πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής εργασία με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη καθώς καταγράφηκαν 532 μετατροπές έναντι 801 πέρυσι τον Μάρτιο. Με μονομερή απόφαση του εργοδότη οι μετατροπές από πλήρη σε εκ περιτροπής ήταν 265 πέρυσι τον Μάρτιο και φέτος είναι 292.

Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος καταγράφεται και η δεύτερη υψηλότερη επίδοση, από το 2001 έως σήμερα, για το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος, η οποία είναι θετική κατά 48.880 νέες θέσεις εργασίας. Αν εξαιρέσει κανείς τον περσινό Μάρτιο, φέτος καταγράφεται ρεκόρ στο θετικό ισοζύγιο από το 2001.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου