Ένα ακόμη πλήγμα στην παράνομη αλιεία η οποία αποτελεί μάστιγα για τον Αμβρακικό Κόλπο κατάφερε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας | Epirus World

Ένα ακόμη πλήγμα στην παράνομη αλιεία η οποία αποτελεί μάστιγα για τον Αμβρακικό Κόλπο κατάφερε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

Το μεσημέρι της Τρίτης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε ότι επί του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Λ. Θεσ/κης 20765, υπήρχαν 1.000 περίπου άτομα αλιεύματος "ολοθούριο" η ποσότητα του οποίου υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα αλίευσης (400τεμάχια), ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι το σκάφος δεν ήταν εφοδιασμένο με την απαιτούμενη ειδική άδεια αλίευσης του εν λόγω είδους. 

Μάλιστα το σύνολο του αλιεύματος ήταν ζωντανό κι έτσι επιστράφηκε στην θάλασσα βάζοντας "φρένο" στα σχέδια των παράνομων αλιέων, οι οποίοι αδιαφορώντας για την οικολογική ζημιά που προκαλούν στον Αμβρακικό και τα πρόστιμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. 

Το "ολοθούριο" γνωστό σε όλους ως "αγγούρι της θάλασσας" στο εξωτερικό στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό και για την προστασία του υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στην αλίευσή του. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες (στις 28 Φεβρουαρίου)το Λιμεναρχείο Πρέβεζας κατάφερε ένα ακόμη πλήγμα κατά της παράνομης αλιείας "συλλαμβάνοντας" αλιέα να ψαρεύει με το υπό την διακυβέρνησή του αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος με απαγορευμένο αλιευτικό εργαλείο – δίχτυ ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝΤ (μονόκλωνη μεσηνέζα) μήκους περίπου τριακοσίων (300) μέτρων, το οποίο κατασχέθηκε και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Αλιευτικού Κώδικα. 

Επί του ανωτέρω εργαλείου βρέθηκε αλίευμα συνολικού βάρους δέκα (10) κιλών, το οποίο κατασχέθηκε και διατέθηκε σε ευαγή ιδρύματα περιοχής μας. Κατά του ανωτέρω παραβάτη βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου