Καθημερινές οι φωτιές.. Μία επικίνδυνη συνήθεια! | Epirus World

Καθημερινές οι φωτιές.. Μία επικίνδυνη συνήθεια!

Δεκάδες είναι οι εστίες φωτιάς που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Στις περισσότερες απ’ αυτές χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φωτιές πήραν έκταση και απειλούσαν ευρύτερες περιοχές, ακόμη και εγκαταστάσεις. Οι φωτιές ανάβουν με σκοπό να καούν χόρτα και κλαδιά. 

Πρόκειται για μία ενέργεια που για πολλά χρόνια αποτελούσε συνήθεια στην ύπαιθρο. Με τον τρόπο καθάριζαν χωράφια ώστε να είναι έτοιμα για τις απαραίτητες εργασίες που ξεκινούν συνήθως την άνοιξη. Τις ημέρες αυτές, η συνήθεια αυτή… αναβιώνει, με όσους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Παρακαλάμου καταστράφηκε ακόμη και μέρος του δικτύου ύδρευσης από την φωτιά που άναψε και ξέφυγε από τον έλεγχο.

Στην ίδια περιοχή, προ τριημέρου, η φωτιά κατέληξε σε οικοδομή όπου βρίσκονταν εγκαταλειμμένα οχήματα, με αποτέλεσμα τρία από αυτά να γίνουν στάχτη.

Σε αγροτική περιοχή της Θεσπρωτίας, η φωτιά που άναψαν κάποιοι για να καθαρίσουν το αγρόκτημά τους, κατέληξε να καταστρέφει γειτονικά αγροκτήματα με σπάνιες καλλιέργειες.

Η Πυροσβεστική σε καθημερινή βάση καλείται να αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια περιστατικά.

Και δεν είναι κάτι συνηθισμένο για την περιοχή μας και για την συγκεκριμένη εποχή.

Πρόκειται για μία τακτική που όχι μόνο δεν είναι σύννομη αλλά είναι άκρως επικίνδυνη. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μία μικρή φωτιά κατέληξε σε πυρκαγιά με καταστροφικά αποτελέσματα.

Επειδή λοιπόν το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις επιδημίας, καλό θα είναι οι αρμόδιοι, τόσο η Διοίκηση της Πυροσβεστικής όσο και οι Δήμοι, να προβούν τουλάχιστον στις απαραίτητες συστάσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου