Γιάννης Τέφας : «Αυτοί οι οποίοι μας πετροβολούσαν, μας χτυπάν τη πλάτη και μας λένε «θα πάρεις το γιο μου; θα πάρεις τη νύφη μου;» | Epirus World

Γιάννης Τέφας : «Αυτοί οι οποίοι μας πετροβολούσαν, μας χτυπάν τη πλάτη και μας λένε «θα πάρεις το γιο μου; θα πάρεις τη νύφη μου;»

Παρέμβαση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Λιμάνι έκανε το εκπρόσωπος των επενδυτών του τουριστικού λιμένα κ. Γιάννης Τέφας.

Ο κ. Τέφας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προϊστορία του θέματος του τουριστικού λιμένα από το 1995, όταν και αποφασίστηκε να δημοπρατηθεί ο τουριστικός λιμένας Πρέβεζας, μέχρι σήμερα που οδεύει προς την ολοκλήρωση του.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο κ. Τέφας είπε «Πιστεύω ότι εμείς θα φύγουμε ζημιωμένοι (από την συζήτηση) για ένα έργο 4 εκατομμυρίων το οποίο έφτασε , λυπάμαι κύριοι για τους εαυτούς μας, 8,5 εκατομμύρια μέχρι στιγμής. Σε δύο μήνες τουλάχιστον θα έχει τελειώσει και ήδη έχουν αρχίσει τώρα αυτοί οι οποίοι μας πετροβολούσαν να μας χτυπάν τη πλάτη, να μας λένε «θα πάρεις το γιο μου; θα πάρεις τη νύφη μου;» θα τα δείτε στη συνέχεια όλα αυτά.Ήδη ανέβηκαν στα site οι προσκλήσεις εργασίας, θα δείτε πόσες αιτήσεις θα υποβληθούν.Αν κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι εμείς δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας, είναι κακό για τους ίδιους, γιατί μέχρι και σήμερα βοηθούμε εκεί που μπορούμε και όσο μας επιτρέπεται, σε οποιοδήποτε κλάδο και σε οποιοδήποτε τομέα. Τουλάχιστον η ιστορία και η πορεία δείχνει τη δουλειά του καθένα μας.» και πρόσθεσε «Κάθε μέρα είχαμε καταλήξει να γίνουμε επαίτες. Υπάρχει έγγραφο , να δείτε πόσες οχλήσεις έχουμε κάνει. Ειπώθηκε ότι δεν έχουμε λεφτά να υλοποιήσουμε το έργο. Ειπώθηκαν χίλιαδυο πράγματα… Από την ημέρα που τελειώσαμε δεν θα κάνουμε πάνω από 2 χρόνια , στους 18 μήνες θα τελειώσει το έργο. Δεν ξέρω αν πέρασε κανείς σας να δει σε πια κατάσταση είναι το έργο. Ναι θα πρέπει να ομολογήσω και να πω ότι επί θητείας του κ. Συγκούνα λύθηκαν προβλήματα. Δόθηκαν λύσεις.»

Για το θέμα του οικίσκου της ΔΕΗ για το οποίο εγκαλούνταν ο κ. Συγκούνας ο κ. Τέφας σημείωσε «Για τον περιβόητο οικίσκο ξέρετε πόσα πληρώνουμε; Πληρώνουμε 176 ευρώ το μήνα για 16 τετραγωνικά. Για έναν οικίσκο που είναι της ΔΕΗ, δεν είναι δικός μας. Τον κατασκευάσαμε, μπήκε στη θέση που μπήκε και θα εξυπηρετεί τη μαρίνα για εκατομμύρια χρόνια. Γιατί δεν τον βάλαμε στην μαρίνα κύριοι;Γιατί όλα αυτά φάγανε 5ετία. Ποιος θα μας τα δώσει αυτά τα λεφτά κύριοι. Από που θα τα πάρουμε; Ποιος από εσάς θα πάει να επιχειρήσει και να βάλει όλα αυτά τα λεφτά …Πότε θα εισπράξουμε κύριοι… Ήδη έχουμε εξαντλήσει 12 χρόνια από όταν υπογράψαμε μαζί σας. Ποιος είναι ο στόχος σας;Ποιος είναι ο σκοπός σας;Να τιναχθεί ένας συμπολίτης σας στον αέρα;Για ποιο λόγο πείτε μου;», ενώ για το ζήτημα των μετοχών που απόλεσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τόνισε μεταξύ άλλων «Λέγαμε στην κ. Καζάκου να πάμε στο Υπουργείο να λύσουμε τα προβλήματα και ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ήσαστε επενδυτές εμείς δεν μπορούμε να πάμε μαζί σας γιατί θα μας κατηγορήσουν. Ναι αλλά είμαστε συνεταίροι κ. Καζάκου (Παρθενία Καζάκου: Δεν είμαστε …) Έχεις το 5% (Παρθενία Καζάκου: Το χουμε;) Ας φροντίζατε να το πάρετε … Ήσαστε εκπρόθεσμοι κ. Καζάκου. Επί θητείας σας έγιναν αυτά (Παρθενία Καζάκου: Δεν ήμαστε εκπρόθεσμοι. Σας απάντησε ο κ. Κατσαούνος. Σας στέλναμε έγραφα και δεν απαντούσατε) κ. Καζάκου στο παρακαταθηκών και δανείων, το ΓΕΜΗ λέει ότι ήσαστε εκπρόθεσμοι. Να τα λέτε με το όνομα τους εδώ. Μας έχετε κάνει μαύρα πρόβατα σε όλη την κοινωνία. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας … Για ποιο λόγο; (Λάζαρος Πιπιλίδης : Θέλω να σας ρωτήσω. Ποιες είναι οι προθέσεις για το 5%; Μπορείτε να τις πείτε εδώ μέσα;) Θα σας πω μετά …Αφήστε να ολοκληρώσω κ. Πιπιλίδη. Για εμάς είναι δεδομένο ότι ήσαστε συνέταιροι. Το λιμενικό ταμείο είναι συνέταιρος.Έχουμε ένα συνέταιρο ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν θέλει να υλοποιηθεί το έργο, αλλά θέλει και τις μετοχές. Δηλαδή, αυτό το πράγμα αγγίζει τα όρια του παραλόγου.Πως είναι δυνατόν ο συνέταιρος να μην συμβάλει να υλοποιηθεί ένα έργο από το οποίο λεφτά.(…) Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε ως εταιρία. Δεν Μπορώ να δεσμευτώ. Μου κάνετε λαϊκό δικαστήριο, αλλά δεν ήρθατε 5 χρόνια να μου λύσετε τα προβλήματα.»

Τέλος, άφησε αιχμές στην προηγούμενη διοίκηση του ταμείου για διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις λέγοντας μεταξύ άλλων «Ειπώθηκε ότι εμείς κάνουμε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και έχετε βρει έναν πρόεδρο που σας έλυσε τα χέρια για χιλιάδες πράγματα και τον πυροβολείτε όλοι.Να ήσαστε σίγουροι ότι θα γυρίσετε και θα τον ψάχνετε μετά. Αν δεν πάει ο κυματοθραύστης εκεί θα πάμε δικαστικά. Εμείς έχουμε μία προκήρυξη, ένα ΦΕΚ και μία σύμβαση, είτε σας αρέσει, είτε όχι θα το υποστείτε και προφανώς δεν θα τελειώσουμε. Να ήσαστε σίγουροι ότι δεν θα τελειώσουμε διότι δεν βγαίνουν τα λεφτά. Η λιμενική επιτροπή έχει κάνει διευκολύνσεις, έχει αλλάξει συμβάσεις για να εξυπηρετήσει άλλες παρόμοιες επενδύσεις στην πόλη. Τι νομίζετε ότι αυτά δεν είναι γνωστά κύριοι; (Γιώργος Φραγκούλης: Αυτά είναι μυστικοπάθειες … Τι εννοείτε; ) Το τι εννοώ ψάξτε κύριοι, κάντε έλεγχο! Είμαι υπόλογος για αυτά που λέω, ας με φωνάξει ο εισαγγελέας να καταθέσω.(Σήφης Σπυράκος: Δεν μπορείς να προσβάλλεις όλο το σώμα εσύ) Δεν είναι καμία προσβολή. Έχω επίγνωση των λόγων και των πράξεων μου όποιος θέλει ας με φωνάξει να πάω να καταθέσω. (Θεόδωρος Κατσαούνος : Εγώ που είμαι λιμενική επιτροπή … Μπορείτε να μου πείτε τι εννοείτε; ) Όχι κύριε. Έχετε διατελέσει στη θητεία της κ. Καζάκου; (Θεόδωρος Κατσαούνος : Για την προηγούμενη μιλάτε;) Ναι για την προηγούμενη.»
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου