Θρήνος στη Σητεία: Αποχαιρέτησαν τον 17χρονο Μάνο που έδωσε τέλος στην ζωή του | Epirus World

Θρήνος στη Σητεία: Αποχαιρέτησαν τον 17χρονο Μάνο που έδωσε τέλος στην ζωή του

Η υπόθεση αυτοκτονίας του 17χρονου μαθητή στην Σκοπή Σητείας έχει συγκλονίσει την Κρήτη και όχι μόνο.
Ο 17χρονος Μάνος έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος και έδωσε τέλος στην ζωή του, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, βυθίζοντας μια για πάντα την οικογένεια του στο πένθος αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.
Η τελευταία πράξη του δράματος «παίχτηκε» το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό του, στη Σκοπή, όπου όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία και ταφή.
Ενώ όπως έγινε γνωστό το Γενικό Λύκειο της Σητείας δεν λειτούργησε καθώς τόσο οι συμμαθητές του αλλά και στο σύνολο της οι εκπαιδευτική κοινότητα όπου και φοιτούσε είναι συντετριμμένη από τον αδόκητο χαμό του 17χρονου.
Σύμφωνα και με το anatolh ,όλοι κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, από μία πολύ καλή οικογένεια και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο φίλος τους «έφυγε» από τη ζωή.

Το σημείωμα του αυτόχειρα μαθητή

Μηνύματα αποχαιρετισμού στον 17χρονο που έφυγε με αυτοπυροβολισμό και αφού προηγουμένως είχε γράψει και αφήσει ένα σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους της αποτρόπαιαw  πράξης του
«Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την…», ήταν η αρχή του σημειώματος, το οποίο έχουν οι αρχές στην κατοχή τους.
Έγραφε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στους γονείς του, «να κοιτάξετε να περνάτε καλά», ενώ είχε και ένα μήνυμα προς την κοπέλα, ζητώντας και από εκείνη να «περνάει καλά στη ζωή της».

Σπαρακτικά μηνύματα

Τα  μηνύματα «αποχαιρετισμού» στο Facebook , ραγίζουν καρδιές. Όλοι όσοι ήξεραν τον Μάνο , του είπαν «αντίο» με φράσεις και λόγια σπαρακτικά.
«Ήσουν ένα από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα.. Ένα πολύ σπάνιο παιδί με πάντα όρεξη και χαμόγελο που έκανες τους πάντες ευτυχισμένους. Περάσαμε όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές μαζί. Ευχαριστώ που με βοήθησες και συγγνώμη που δεν ήμουν εγώ δίπλα σου να σε βοηθήσω. Εις το επανιδείν φίλε μου», αναφέρει σε μήνυμά του ένας φίλος του 17χρονου.

Πώς έγινε το κακό στη Σητεία

Ερωτική απογοήτευση φαίνεται να οδήγησε τον Μάνο σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη του, βυθίζοντας μια για πάντα την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους στο πένθος.
Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με την αστυνομία , είχε αφήσει και σημείωμα που εξηγούσε για ποιο λόγο έκανε ό,τι έκανε.
Σε αυτό και σύμφωνα με το protothema, ο ίδιος ανέφερε: «Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την… ήταν η αρχή του σημειώματος, το οποίο έχουν οι αρχές στην κατοχή τους. Έγραφε επίσης, απευθυνόμενος στους γονείς του, «να κοιτάξετε να περνάτε καλά», ενώ είχε και ένα μήνυμα προς την κοπέλα, ζητώντας και από εκείνη να «περνάει καλά στη ζωή της».
Απαρηγόρητοι οι γονείς, συγγενείς αλλά και συμμαθητές του που  δεν μπορούν να πιστέψουν πως το μόλις 17 ετών παιδί τους, πήρε την καραμπίνα και πάτησε τη σκανδάλη.
Ο Μάνος ήταν μαθητής της  Β Λυκείου στο χωριό Σκοπή της Σητείας  και σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον τον τελευταίο ένα χρόνο διατηρούσε  σχέση με μια συνομήλική  του κοπέλα , την οποία υπεραγαπούσε.
Κανείς, όμως δεν φανταζόταν πως  ο 17χρονος μαθητής θα έπαιρνε την απόφαση να αυτοκτονήσει.
Ο Μάνος από νωρίς χτες  το μεσημέρι είχε κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του για να μην μπορέσει να μπει κανείς και τον σταματήσει. Λίγο πριν στρέψει την καραμπίνα στο πρόσωπό του είχε πάρει μια λευκή κόλα και  εξηγούσε  γιατί έφευγε από τη ζωή .
Όταν ο πατέρας του έφτασε στο σπίτι και κατάλαβε ότι είναι κλειδωμένο, άρχισε να φωνάζει στον Μάνο να του ανοίξει. Ήταν πλέον αργά. Ο Μάνος είχε ήδη βάλει τέλος στη ζωή του.
Πηγή: neakriti.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου