Κρίκος ανάπτυξης το Τμήμα Γεωπονίας | Epirus World

Κρίκος ανάπτυξης το Τμήμα Γεωπονίας

Τους χώρους του Τμήματος Γεωπονίας στους Κωστακιούς της Άρτας η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Αναστασία Σίμου.

Στο χώρο του Τμήματος είχε συνάντηση με μέλη του προσωπικού και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και σε εργαστήρια του Τμήματος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι καθηγητές κ.κ. Χαράλαμπος Καριπίδης, Γιάννης Σκούφος, Ελευθέριος Μπόνος, Παρασκευή Υφαντή και Κωνσταντίνα Φώτου, ενώ η κ. Σίμου είχε συνάντηση με υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος, με διοικητικούς υπαλλήλους, όπως και με φοιτητές από την Τουρκία και τη Λιθουανία που είναι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του προγράμματος Erasmus.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, τα Κέντρα Καινοτομίας, η καλή σχέση και η άριστη συνεργασία του Τμήματος με την Περιφέρεια Ηπείρου και η περαιτέρω εξέλιξη και ενίσχυσή της σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, επιστημονικών υποδομών, και εμβληματικών έργων που μπορούν όχι μόνο να αντιστρέψουν τη βύθιση της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και να την εκτινάξουν καταλυτικά στο πλαίσιο παραγωγής Ηπειρωτικών προϊόντων ταυτότητας, μοναδικότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η κ. Σίμου ενημερώθηκε για το σημαντικό ερευνητικό έργο του Τμήματος που επιτελείται ακατάπαυστα τα τελευταία 15 έτη με χειροπιαστά αποτελέσματα για την παραγωγή, τις συνεργασίες του Τμήματος με παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού και για τα ερευνητικά έργα που υλοποιεί το Τμήμα στην παρούσα περίοδο.

Αναπτύχθηκε το σκεπτικό να γίνει η Άρτα μέσω της Σχολής Γεωπονίας ο βασικός ερευνητικός και τεχνολογικός πόλος στα Βαλκάνια στον τομέα των καινοτομιών της Αγροκτηνοτροφικής παραγωγής. Υποσχέθηκε τις προτάσεις αυτές να τις συζητήσει ευρέως και να επανέλθει σύντομα με συγκεκριμένες θέσεις υλοποίησής τους, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένη από τις άριστες υποδομές, την υψηλή ποιότητα του εργαστηριακού εξοπλισμού και τη διεθνή δυναμική του έργου του Τμήματος.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου