Στη Βουλή ο Κατσικάς… Θολό τοπίο με τις ΜΚΟ | Epirus World

Στη Βουλή ο Κατσικάς… Θολό τοπίο με τις ΜΚΟ

Στην Βουλή φτάνει η κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό του Κατσικά, ενός καταυλισμού που φαίνεται ότι είναι αφημένος στην τύχη του. Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών, Γιώργος Πρέντζας και Όλυ Τσουμάνη. Σε συνέχεια αυτής κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή από τους Νίκο Μωραίτη, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκο Καραθανασόπουλο. Η ουσία είναι ότι η δεύτερη φάση του προσφυγικού στην Ήπειρο δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη, όπου τότε την κύρια και βασική ευθύνη υποδοχής και λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας είχε ο Ελληνικός Στρατός.

Στη δεύτερη φάση, η ευθύνη έχει περάσει στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιες είναι αυτές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ποιες αρμοδιότητες και ευθύνες έχουν, ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις και εν τέλει ποιο είναι το μέγεθος των κονδυλίων που διαχειρίζονται.

Ο Δήμος Ιωαννιτών φάνηκε να αναλαμβάνει κάποια στιγμή ρόλο συντονιστικό, χωρίς όμως στην συνέχεια να υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση.

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στις οργανωμένες δομές, αλλά και σε καταλύματα που έχουν μισθωθεί!

Το ΚΚΕ στην ερώτησή του προς τον Υπουργό μιλά για τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά όπου βρίσκονται περίπου χίλιοι πρόσφυγες. Η Λαϊκή Συσπείρωση, μετά την επίσκεψή της στο χώρο, διαπίστωση την παντελή απουσία εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον καταυλισμό.

Παντελής απουσία και εργαζομένων που έχουν προσληφθεί για τους καταυλισμούς.

Ένα τοπίο θολό…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου