"Πράσινο" φως από το Υπουργείο Παιδείας για την χρηματοδότηση των σχολείων του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών | Epirus World

"Πράσινο" φως από το Υπουργείο Παιδείας για την χρηματοδότηση των σχολείων του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών

Πέντε σχολεία από τον Δήμο Πρέβεζας έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο και αναμένουν βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Με το ποσό των 2.697.000,00 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ ανά Σχολική Μονάδα, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Παιδείας συνολικά 912 Δημοτικά Σχολεία τα οποία εντάχθηκαν στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών.

Ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου τονίζει ότι μέσω της χρηματοδότησης των οικείων σχολικών Επιτροπών θα υλοποιηθεί η δράση για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων.Σε ότι αφορά τον Δήμο της Πρέβεζας, η αρμόδια Σχολική Επιτροπή έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία για την ένταξη πέντε σχολείων (3ου, 4ου, 6ου, 7ου Δημοτικού Σχολείου και Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα Πρέβεζας) και αναμένεται σταδιακά η παράδοση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των βιβλίων.Επιπλέον, το Υπουργείο καλεί τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών σε δημιουργία αφίσας με θέμα την βιβλιοθήκη τους. Η αφίσα θα περιέχει την ονομασία του σχολείου και το προτεινόμενο για τη βιβλιοθήκη του όνομα, ενώ η εικαστική δημιουργία είναι ελεύθερη. Η αφίσα θα δημιουργηθεί από τους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο παιδαγωγικών και διδακτικών δραστηριοτήτων. Το ΥΠΠΕΘ μεριμνά ώστε ένα αντίτυπο από κάθε πρόταση να αποτελέσει το υλικό για έκθεση που θα προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του ΥΠΠΕΘ. 

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση του χώρου της Σχολικής Βιβλιοθήκης με την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η ενεργή εμπλοκή των μαθητών σε αυτή.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου