Βαριά καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο.. Τον Μάρτιο στα Γιάννινα το Εφετείο! | Epirus World

Βαριά καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο.. Τον Μάρτιο στα Γιάννινα το Εφετείο!

Νέα υπόθεση παρόμοια με εκείνη της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο του Δημοτικού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή την φορά πρόκειται για μία γυναίκα από την Πρέβεζα, η οποία είχε προσληφθεί σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, πλαστογραφώντας στοιχεία στο απολυτήριο Δημοτικό. Η συγκεκριμένη είναι μητέρα 13 παιδιών και πρωτόδικα της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος». Το Εφετείο έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου στα Γιάννινα.

Η γυναίκα είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού αλλάζοντας τον χρόνο αποφοίτησής της κατά ένα έτος (το 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν στην πραγματικότητα) προκειμένου να προσληφθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το prevezatoday.gr, που δημοσίευσε την υπόθεση η απουσία της από το δικαστήριο του πρώτου βαθμού οφείλεται στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πέντε από τα 13 της παιδιά είναι σήμερα ανήλικα. H γυναίκα προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει – στο μέτρο του δυνατού – την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των παιδιών της και πλέον αναμένει με μεγάλη αγωνία την εκδίκαση της υπόθεσής της στο Εφετείο.

Ο συνήγορος της καθαρίστριας Βασίλης Καραβίδας, ο οποίος την υπερασπίστηκε σε πρώτο βαθμό και θα την υπερασπιστεί και στο Εφετείο, μιλώντας στο Epiruspost τόνισε πως «από όλη την περιπέτεια και την τραγωδία που πέρασε η γυναίκα, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει υποστεί βλάβη ούτε ενός ευρώ».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου