Γιάννενα: Ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων ετοιμάζεται για την λίμνη! | Epirus World

Γιάννενα: Ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων ετοιμάζεται για την λίμνη!

Κάτι πραγματικά μεγάλο και για πρώτη φορά ολοκληρωμένο ετοιμάζεται για την λίμνη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τον Φορέα Διαχείρισης καταρτίζεται πρόγραμμα συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων, στα πρότυπα αυτού των «Πολιτιστικών Διαδρομών» και του «Μυθικού Αχέροντα» το οποίο θα δίνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα της λίμνης και θα αναβαθμίζει το ευρύτερο οικοσύστημα της Παμβώτιδας. Με βασική αρχή «δεν χρειάζονται άλλες μελέτες, είναι καιρός να κάνουμε πράξεις», η Διοίκηση του Φορέα και ο πρόεδρός του Φίλιππας Φίλιος, ολοκλήρωσε έναν κύκλο διαβουλεύσεων με τοπικούς φορείς αλλά και με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών έρχεται η προγραμματική σύμβαση που έχουν ήδη στα χέρια τους όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να υπάρξει η συνέργεια που απαιτείται για την δρομολόγηση του πακέτου έργων.

Η προγραμματική έχει αποσταλεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Μακεδονία, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Καθοριστικό βήμα θα είναι η τάχιστη έγκριση και υπογραφή της από τους φορείς αυτούς ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ο μαραθώνιος διεκδίκησης κονδυλίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς υπάρχουν κονδύλια σε διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ το μεγάλο πακέτο θα μπορέσει να διεκδικήσει χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο το περιβάλλον παραμένει βασικός πυλώνας.

Η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης, εκτιμά ότι η γρήγορη υπογραφή της προγραμματικής θα δώσει την δυνατότητα να υπάρξουν άμεσα οι πολιτικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση των έργων που έχει ανάγκη η λίμνη.

Την βάση για τα έργα που θα προγραμματιστούν αποτελούν όλες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθώς και τα master plan που έχουν εκπονηθεί και αποτυπώνουν με ακρίβεια τι χρειάζεται για την λίμνη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου