Πολλές βροχές, χαλάζι και ανησυχία άφησε ο "Φοίβος" στο πέρασμά του από την Πρέβεζα | Epirus World

Πολλές βροχές, χαλάζι και ανησυχία άφησε ο "Φοίβος" στο πέρασμά του από την Πρέβεζα

Αντιμετωπίστηκαν χωρίς να διογκωθούν τα προβλήματα

Ύφεση παρουσιάζουν σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν με μανία χθες το μεσημέρι τον Δήμο της Πρέβεζας , ωστόσο από τις βραδινές ώρες (σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία) αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων που θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή. 

Τα μεγάλα ύψη βροχής (περίπου 90 χιλιοστά) και η χαλαζόπτωση χθες το μεσημέρι προκάλεσαν κάποια προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο Πρέβεζας. Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο υποδιοικητής της Π.Υ Αθανάσιος Μικρούλης η υπηρεσία από χθες το μεσημέρι δέχτηκε συνολικά 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων τόσο στην πόλη της Πρέβεζας όσο και στη Νικόπολη αλλά και στην περιοχή του Καναλίου, όπου μάλιστα χρειάστηκε η μεσολάβησή της για να απεγκλωβιστεί ένα άτομο από αυτοκίνητο που βρέθηκε μέσα σε μια «λίμνη» από νερό στο ύψους του Μάνγκο. 

Τελικά η υπηρεσία πραγματοποίησε 6 αντλήσεις κυρίως από αυλές σπιτιών. Η έντονη βροχόπτωση χθες το μεσημέρι «έκλεισε» προσωρινά την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων στο ύψος της Νικόπολης. Στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παύλο Σαραμπασίνα και άνοιξαν δίοδο έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα νερά από το οδόστρωμα. 

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Καναλίου, όπου επίσης τα μηχανήματα του Δήμου υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Ματέρη απομάκρυναν φερτά υλικά και άνοιξαν διόδους για την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου νερών. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2017) πέρασε το κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή του Λούρου σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Κακιούζη. 

Μικροπλημμύρες ωστόσο σημειώθηκαν σε 4 σπίτια στην περιοχή του Μιχαλιτσίου χωρίς ευτυχώς το νερό να προκαλέσει ζημιές στην οικοσκευή. Ο “Φοίβος” χτύπησε εξάλλου με μανία ολόκληρη την Ήπειρο η οποία χθες δέχτηκε τα υψηλά ποσοστά βροχής από ολόκληρη την χώρα.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου