Το μνημείο του Ζαλόγγου σημείο αναφοράς στην έκθεση "Γιώργος Ζογγολόπουλος:Το όραμα μιας δημόσιας γλυπτικής" | Epirus World

Το μνημείο του Ζαλόγγου σημείο αναφοράς στην έκθεση "Γιώργος Ζογγολόπουλος:Το όραμα μιας δημόσιας γλυπτικής"

Το μνημείο του Ζαλόγγου αποτελεί για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς σε μια πολύ σημαντική έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου.

Η έκθεση που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου έχει ως τίτλο "Γιώργος Ζογγολόπουλος:Το Όραμα μιας Δημόσιας Γλυπτικής" και είναι η πρώτη έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σε δημόσια γλυπτά του εμβληματικού καλλιτέχνη, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της έκθεσης είναι να αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια γλυπτική του Ζογγολόπουλου σηματοδοτεί και συνομιλεί με τους χώρους στους οποίους βρίσκεται και επικοινωνεί με το κοινό στην καθημερινότητά του, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δημόσιας τέχνης. Το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιείται στο ΚΠΙΣΝ, το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει το ίδιο τη σχέση του πολίτη με τον δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα εκτεθούν 8 γλυπτά στους υπαίθριους χώρους της Αγοράς και της Πίσω Αγοράς. Παράλληλα, στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος θα παρουσιαστούν 12 γλυπτά, 4 για πρώτη φορά, τα οποία θα πλαισιώνονται από μακέτες, κατασκευές, σχέδια, βίντεο, φωτογραφίες και διαδραστικές εφαρμογές προκειμένου να αποτυπωθεί η σχέση τους με τους δημόσιους χώρους στους οποίους βρίσκονται. 

Η επιφάνεια του ατελιέ του Ζογγολόπουλου, η μακέτα της ευρύτερης περιοχής του Mνημείου του Ζαλόγγου (η οποία παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου ) και τμήμα ομπρέλας του γλυπτού Ομπρέλες σε φυσικό μέγεθος θα παρουσιαστούν επίσης για πρώτη φορά. H έκθεση περιλαμβάνει ακόμα βίντεο για τη ζωή και το έργο του Ζογγολόπουλου, ενώ σε άλλους χώρους του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με αφετηρία τα γλυπτά του καλλιτέχνη. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου