Αγωνία για τον 47χρονο πιλότο που αγνοείται στο Μεσολόγγι | Epirus World

Αγωνία για τον 47χρονο πιλότο που αγνοείται στο Μεσολόγγι

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ είναι κάτοικος Πατρών. Προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία όπουυπηρέτησε ως μηχανικός. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.
Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.
Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.
Αυτόπτης μάρτυρας που ψάρευε στην περιοχή μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε την στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου.
Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης είπε: «Καθόμουν στην άκρη της θάλασσας και πέρναγε ένα αεροπλάνο, ένα μικρό, δικινητήριο.
Άκουσα πρώτα το θόρυβο και γύρισα να δω πού πάει. Και βλέπω να ακουμπάει το φτερό του κάτω στη θάλασσα και να κάνει κωλοτούμπα, μέσα στη θάλασσα. Ασημί, μάλλον, ήταν το χρώμα του, σήκωσε πολύ κύμα και δεν το είδα καθαρά.
Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο, ήρθε αμέσως η αστυνομία. Αυτό σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».

Σταμάτησαν οι έρευνες

Σταμάτησαν το απόγευμα της Τετάρτης (16.01.2019) οι έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου Παναγιώτη Κεφαλά, του πιλότου που κατέπεσε στην θάλασσα με το αεροσκάφος του, στην περιοχή Καβουρότρυπα στο Μεσολόγγι.
Από την πρώτη στιγμή το λιμενικό, βατραχάνθρωποι από την Αθήνα αλλά και ιδιώτες ρίχτηκαν στην μάχη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Το έργο του εντοπισμού του αεροσκάφους δυσχεραίνει το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην θάλασσα έχει καταλήξει λάσπη από τον ποταμό Ευηνο με συνέπεια η ορατότητα να μην είναι καλή.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου