Στις 12 και 13 Ιανουαρίου οι μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών | Epirus World

Στις 12 και 13 Ιανουαρίου οι μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου (με επαναληπτική ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου) θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή το πρόγραμμα παρακολούθησης άγριας ζωής στην χώρα μας που περιλαμβάνει τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε περισσότερους από 200 μικρούς και μεγάλους υγρότοπους της χώρας μας και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας η οποία "φιλοξενεί" στα όριά της, μερικούς από τους σημαντικότερους υγρότοπους ( όπως τον Αμβρακικό Κόλπο, τα Στενά Αχέροντα και Καλαμά αλλά και το έλος του Καλοδικίου).

Περισσότεροι από 150 εθελοντές παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα, τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και Φορείς Διαχείρισης επισκέπτονται και καταμετρούν τα διαχειμάζοντα αλλά και αρπακτικά πουλιά. Να θυμίσουμε ότι κατά την περσινή καταγραφή στα όρια του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα παρατηρήθηκαν πάνω από 60 διαφορετικά είδη πουλιών όπως φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες πάπιες, φοινικόπτερα αλλά και αρπακτικά, όπως γερακίνες, ξεφτέρια, καλαμόκιρκοι και στικταετοί. Αντίστοιχα, στα όρια του Αμβρακικού Κόλπου καταγράφηκαν πολλά παπιά και παρυδάτια καθώς και μερικά παγκοσμίως απειλούμενα είδη όπως αργυροπελεκάνος, βαλτόπαπια και στικταετός.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου