Μέσα σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού στα σχολεία της Πρέβεζας | Epirus World

Μέσα σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού στα σχολεία της Πρέβεζας

Μαθητές,  γονείς και εκπαιδευτικοί     “πλημμύρισαν” τις αυλές των σχολείων    και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος , τέλεσε τον αγιασμό διαδοχικά στο σχολικό συγκρότημα Β και Γ ΄Γυμνασίου στο   φόρο, στο Β’ Λύκειο και στο Δημοτικό Σχολείου του Παντοκράτορα.
Την τελετή στα συγκεκριμένα σχολεία παρακολούθησαν  μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι προιστάμενοι της Α’θμιας  Εκπαίδευσης Γιώργος Σαράφογλου και Β’θμιας Κωσταντίνος Καμπουράκης (στα σχολεία της  βαθμίδας τους) ,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παππάς και άλλοι φορείς.
Τους προσκεκλημένους  καθώς και τους μαθητές και τους γονείς τους,  καλωσόρισαν οι διευθυντές των σχολείων οι οποίοι   ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης  κ.Χρυσόστομος στο μήνυμά του χρησιμοποιώντας  ως παράδειγμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική  ομάδα υδατοσφαίρισης εφήβων τόνισε ότι με θέληση, αποφασιστικότητα και  ενθουσιασμό μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.

“Με τον ενθουσιασμό  δίνεις νόημα στην κάθε σου δραστηριότητα,  μαθαίνεις με ευκολία, δεν σε καταβάλλει ο κόπος  και η περιστασιακή αποτυχία .Οταν δε ο ενθουσιασμός συνδυαστεί με την πίστη στον   Θεό τότε θα έχει θαυμαστά αποτελέσματα” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος φέρνοντας ως παράδειγμα τον κορυφαίο Σέρβο τενίστα Νόβα Τζόκοβιτς    ο οποίος έχει κερδίσει πάνω από 68 τίλους στην καριέρα του και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την πίστη του στον Θεό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης    τόνισε ότι η νέα γενιά είναι η ελπίδα της χώρας    και η εκπαίδευση είναι ο τομέας εκείνος στον οποίο θα πρέπει  η πολιτεία να δώσει έμφαση έτσι ώστε όλα τα παιδιά ισότιμα να έχουν  δωρεάν πρόσβαση .

Ο κ.Μπαϊλης έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση     στον αγώνα που καταβάλλουν οι γονείς για να στηρίξουν τα παιδιά τους   στην δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων 9 χρόνων και στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών  για την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων στους μαθητές (τους οποίους παρότρυνε να έχουν πρότυπα, επιμονή και υπομονή για να πετυχαίνουν τους στόχους τους ).

Ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης   Γιώργος Σαράφογλου , κάλεσε τους μαθητές να δουν το σχολείο  σαν ένα χώρο μάθησης, διεύρυνσης των γνώσεών τους και δημιουργίας νέων φίλων  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου το οποίο λειτούργησε  για πρώτη φορά καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Ο προϊστάμενος  Β/θμιας Εκπαίδευσης  Κωσταντίνος Καμπουράκης   καλωσόρισε τους μαθητές υπογραμμίζοντας ότι  τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από τον Ιούνιο  και οι προσλήψεις των περισσοτέρων αναπληρωτών έχουν   ολοκληρωθεί. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει την Δημοτική Επιτροπή  Παιδείας ,το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ   για την προσπάθεια που κατέβαλλαν προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ.Καμπουράκης  μίλησε επίσης για το νέο  πολυπολιτισμικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην  κοινωνία μας και αφορά και τον τομέα της εκπαίδευσης     χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική παράμετρο την προσπάθεια για την  ποιοτική αναβάθμιση του συγκεκριμένου τομέα.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου