Συνελήφθησαν και ομολόγησαν οι δράστες του Φιλοπάππου: Τον απειλούσαμε μέχρι που έπεσε | Epirus World

Συνελήφθησαν και ομολόγησαν οι δράστες του Φιλοπάππου: Τον απειλούσαμε μέχρι που έπεσε

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τρεις αλλοδαποί και ομολόγησαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα στο Φιλοπάππου, όπου ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε βράχια τον 15αύγουστο.
 Πρόκειται για δύο Πακιστανούς 17 και 26 ετών που συνελήφθησαν στην Ειδομένη και ένας Ιρακινός που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. 
Ομολόγησαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα
Ομολόγησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τρεις αλλoδαποί -δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός- ότι είναι οι δράστες της ληστείας και δολοφονίας του 25χρονου πριν από μερικές ημέρες στου Φιλιπάππου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Greece, ο ένας Πακιστανός ακινητοποίησε την κοπέλα και άρχισε να ψάχνει τα πράγματά της ενώ ο ομοεθνής του μαζί με τον άνδρα από το Ιράκ είχαν στα χέρια τους ένα σπασμένο μπουκάλι.
Όπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, με το μπουκάλι αυτό απειλούσαν τον 25χρονο και εκείνος για να προστατευτεί άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει από τα βράχια και να σκοτωθεί.
«Εγώ και ο άλλος συνεργός μου κρατούσαμε το σπασμένο μπουκάλι και φοβίζαμε το νεαρό για να μας δώσει το κινητό του. Εκείνος έκανε όλο και πιο πίσω πάνω στα βράχια και εμείς όλο και τον πλησιάζαμε με το σπασμένο μπουκάλι για να τον φοβίσουμε όλο περισσότερο. Τότε εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε...»
Η ομολογία ενός από τους συλληφθέντες της συμμορίας που λήστεψε και δολοφόνησε τον 25χρονο στου Φιλοπάππου σοκάρει. Ήταν η τελευταία πράξη που έκλεινε την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν μερικές ημέρες.
Οι τρεις συλληφθέντες περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια πως έδρασαν στου Φιλοπάππου. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, ο ένας Πακιστανός τραβούσε την τσάντα της κοπέλας, ενώ οι άλλοι δυο – ένας, επίσης, Πακιστανός και ένας Ιρακινός – άρχισαν να απειλούν με σπασμένο μπουκάλι τον 25χρονο.
Αμέσως μετά, και ενώ ο 25χρονος ήταν νεκρός, οι δυο από τους αλλοδαπούς προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα ενώ ο τρίτος επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας σαν να μην συμβαίνει τίποτα καθώς πίστευε ότι ποτέ δεν θα έφταναν στα ίχνη του.
Οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει από την πρώτη στιγμή τους δράστες, καθώς είχε βρεθεί γενετικό τους υλικό και αποτυπώματα σε αντικείμενα, με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή την ώρα που άρπαζαν την τσάντα της κοπέλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες ημέρες οι Αρχές γνώριζαν τα στοιχεία τους και γι’ αυτό το λόγο υψηλόβαθμα στελέχη εξέφραζαν την σιγουριά τους στο CNN Greece ότι «δεν ήμαστε στα τυφλά έχουμε στοιχεία…» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Μέλη συμμορίας
Νωρίτερα, το ΑΠΕ ανέφερε ότι οι δύο Πακιστανοί είναι σεσημασμένοι και η αστυνομία τους έχει ταυτοποιήσει ως τους δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες είναι μέλη μιας από τις συμμορίες των Πακιστανών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνεται ότι απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους αμέσως μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.
Προσαγωγή δυο υπόπτων
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, να κατέληξαν στην ταυτότητά τους μετά από προσαγωγές αλλοδαπών και χάρη στη μαρτυρία της 23χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τις επεδείκνυαν οι αστυνομικοί.
Νωρίτερα αρμόδιο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. είχε επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, ενώ άλλη αστυνομική πηγή, είχε επιβεβαιώσει ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων εκτός Αττικής καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μετά τον θάνατο του 25χρονου είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν.
Από την πρώτη στιγμή ρόλο-κλειδί στην υπόθεση είχε διαδραματίσει η φίλη του Νίκου Μουστακαλή, στην οποία το διάστημα που έχει μεσολαβήσει είχε κληθεί ουκ ολίγες φορές να αναγνωρίσει τους δράστες είτε μεταξύ αλλοδαπών που προσάγονται σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είτε σε φωτογραφίες σεσημασμένων που έχουν συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ληστείες στην περιοχή του Φιλοπάππου.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου