ΠΡΕΒΕΖΑ : Ξεχωριστές και φέτος οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ξεχωριστές και φέτος οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιεί και φέτος, από τις 07 έως τις 10 Ιουνίου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τους Λεμβούχους Δέλτα Αχέροντα και τον Σύλλογο Φίλων του Νεκρομαντείου και Αχέροντα ,στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2018 θα υλοποιήσουν τις εξής δράσεις:
  • Εκπαιδευτική δράση με τίτλο : Φάτε Μάτια Ψάρια. Η δράση θα υλοποιηθεί στην Βασιλική Α, Δομετίου στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Η εν λόγω δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα. Κύριος στόχος είναι μέσα από τη θεματική ξενάγηση και την χρήση εποπτικού υλικού να γνωρίσουν οι επισκέπτες την σύνδεση των διακοσμητικών θεμάτων των επιδαπέδιων ψηφιδωτών της Βασιλικής Α΄ με τον φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής και του Αμβρακικού κόλπου. Η εκπαιδευτική δράση θα υλοποιηθεί την Κυριακή στις 10 Ιουνίου του 2018 και ώρα 10.00 π.μ. με σημείο συνάντησης την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αρχαιολόγους κ.κ. Ευάγγελο Παυλίδη & Γεωργία Πεταρούδα στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα έως Παρασκευή.  Μετά την ολοκλήρωσης της δράσης θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες παγωμένη σπιτική λεμονάδα, ευγενική χορηγία του κ. Λεωνίδα Ραβανού.
  • Την Κυριακή 10 Ιουνίου του 2018 και στις 11.00π.μ., στον Αρχαιολογικό Χώρο του Νεκρομαντείου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Δήμητρα Δρόσου, δίνοντας έμφαση στην σχέση του μνημείου με το ιδιαίτερο φυσικού κάλλους τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα. Στις 12.30 μ.μ. θα ακολουθήσει βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα προσφορά της Ένωσης Λεμβούχων της περιοχής, για το κοινό που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ. 2684041206 με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα.  
Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη, για το επιλεγμένο μνημείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, – Κυριακή 10 Ιουνίου 2018- στο πλαίσιο εορτασμού  των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2018.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη – Αρχαιολόγος
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου