Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Its Kale Festival | Epirus World

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Its Kale Festival

Το πρόγραμμα του Its Kale Festival Ioannina 2018 παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και ο Προιστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επτά συνολικά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου και η τελευταία θα γίνει τον Αύγουστο, με το κλασσικό αφιέρωμα στην πανσέληνο.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας έκανε ειδική μνεία στην αναπτυξιακή διάσταση της διοργάνωσης, σημειώνοντας ότι «η δημοτική αρχή καταβάλει μια πολύ μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, την δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για το άνοιγμα σε νέες αγορές. Και είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια αυτή να υπάρχουν και τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα, που θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ταυτότητα και το προφίλ της περιοχής μας».
Φυσικός χώρος του φεστιβάλ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, είναι ασφαλώς η Ακρόπολη Ιτς Καλέ, ενώ φέτος εκτός από τον χώρο μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο, θα χρησιμοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια και ο χώρος μπροστά από το Μουσείο Αργυροτεχνίας.
 «Το Its Kale Festival δεν είναι ένας μονοθεματικός θεσμός, αφιερωμένος σε ένα είδος τέχνης ή μια προσέγγισή της. Αποτελεί αυτό που διεθνώς ονομάζεται city festival και φιλοδοξεί να παρουσιάζει εκδηλώσεις με άποψη και αισθητική, αλλά και ενέργεια για την πόλη και τους επισκέπτες της», ανέφερε ο κ. Γκόγκος.
Τέλος ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Κ. Σουέρεφ αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο τονίζοντας:
«Έργο και αποστολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι η προστασία συντήρηση και προβολή των μνημείων της περιοχής μας, και ασφαλώς του Ιτς Καλέ.
Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού θεσμού, είναι απολύτως συμβατή με το έργο και τους σκοπούς μας.
Και μάλιστα όταν περιλαμβάνονται σημαντικές εκδηλώσεις, που δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας να επισκεφθούν το μνημείο.
Με καλή συνεργασία λοιπόν και σεβασμό στους όρους παραχώρησης, είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο κ. Σουέρεφ.
Το πρόγραμμα
16 Ιουνίου Συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου – Σ. Μάλαμα           Μουσείο Αργυροτεχνίας
21 Ιουνίου           Συναυλία Tiger Lillies      Βυζαντινό Μουσείο
23 Ιουνίου           Συναυλία Barcelona Balkan Gypsy Orchestra      Βυζαντινό Μουσείο
24 Ιουνίου           Συναυλία Κ. Μαραβέγια              Μουσείο Αργυροτεχνίας            
4 Ιουλίου             Συμφωνική Ορχήστρα ΠΚΔΙ με έργα Μαρκόπουλου –Ξαρχάκου               Βυζαντινό Μουσείο
16 Ιουλίου           Συναυλία Χρ. Θηβαίου – Μαρίας Παπαγεωργίου            Βυζαντινό Μουσείο
26 Αυγούστου   Συναυλία Στ.Σιόλα – Αργ. Καπαρού ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ          Βυζαντινό Μουσείο
Παράλληλα με το Its Kale Festival όμως ένας μεγάλος αριθμός παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου στο Θέατρο ΕΗΜ Φρόντζου, μεταξύ των οποίων:
Τη συναυλία για τα 30 χρόνια του συγκροτήματος ΠΥΞ ΛΑΞ, το περίφημο μιούζικαλ Mama Mia, η αναβίωση της ταινίας Γοργόνες και Μάγκες, η παράσταση Αχαρνής του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου, η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αιμ. Χειλάκη, αλλά και το Παράξενο Ζευγάρι του Νηλ Σάιμον.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου