Άρτα: Χωρίς γιατρούς το ακτινολογικό τμήμα

Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας έφερε στη Βουλή ο κ. Γιώργος Στύλιος. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αναφορά του στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα.

Οι δύο από τους τέσσερεις ιατρούς του τμήματος δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό του νοσοκομείου. Από σήμερα έχουν σταματήσει να γίνονται μαστογραφίες. Η Διοίκηση του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής.

Στην αναφορά του, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού ενημερώνει τον αρμόδιο Υπουργό ότι το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας εξυπηρετεί περισσότερους από 75.000 κατοίκους της νομού Άρτας και όμορων νομών, τονίζει ότι ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες του τμήματος (υπέρηχοι, αξονικές και ακτινογραφίες).

Για το ζήτημα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Άρτας συνεχίζεται. Μήνες ολόκληρους δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος και τώρα που εγκαταστάθηκε, έφυγαν οι γιατροί. Οι ασθενείς ανησυχούν. Το θέμα έχει αναδειχθεί πολλές φορές από τον τοπικό τύπο. Παρουσιάζεται μια εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης του Νοσοκομείου, με την Διοίκηση απούσα. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα. Οι πολίτες της Άρτας αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας».

Η απάντηση της διοίκησης

Στην ανακοίνωση του βουλευτή Γιώργου Στύλιου, απάντησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας. Στην απάντηση αναφέρεται:

Διαβάζοντας κανείς το Δελτίου Τύπου του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ., μένει με την εντύπωση ότι ο κ. Στύλιος γεννήθηκε χθες. Ότι δεν είναι επί χρόνια βουλευτής, ότι δεν υπήρξε ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης που αποπειράθηκε να απαξιώσει τις δημόσιες δομές υγείας, παγώνοντας τις προσλήψεις αλλά και διώχνοντας ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείνουν δομές, κλινικές νοσοκομείων κλπ.

Και δεν αποτελεί παρά δικαιολογία η τυχόν επίκληση των μνημονιακών επιταγών. Διότι και τώρα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, βρισκόμαστε σε πρόγραμμα, αλλά και προσλήψεις ιατρών γίνονται και το Νοσοκομείο αποκτά σύγχρονο εξοπλισμό. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι πλέον η στήριξη της δημόσιας Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Και η εξοικονόμηση δεν γίνεται αφήνοντας τα Νοσοκομεία χωρίς ιατρούς και μηχανήματα, αλλά καθαρίζοντας τον σκοτεινό κόσμο των προμηθειών, της διασπάθισης του χρήματος του ελληνικού λαού και της διαφθοράς.

Παρά ταύτα, καλωσορίζουμε το, έστω και όψιμο, ενδιαφέρον του κ. βουλευτή και τον ενημερώνουμε ότι:

α) Έχουμε ήδη προκηρύξει για πλήρωση, μεταξύ άλλων, μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής στο βαθμό του Επιμελητή Β’. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, να τον ενημερώσουμε επίσης, ότι για να προκηρυχθεί πλήρωσης θέσης, θα πρέπει πρώτα να έχει εκκενωθεί.

β) Περαιτέρω, έχουμε ήδη αιτηθεί την πρόσληψη ενός (1) επικουρικού ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.

γ) Επιπρόσθετα, έχουμε ήδη αιτηθεί την έγκριση προκήρυξης, μεταξύ άλλων, δύο (θέσεων) ειδικευμένων ιατρών ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής στο βαθμό του Επιμελητή Β’.

Και, φυσικά, συμφωνούμε με την επισήμανσή του ότι  «Οι πολίτες της Άρτας αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας». Πραγματικά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να αναταχθεί η ερήμωση που προκλήθηκε επί τόσα χρόνια και πάλι, πάντα θα υπάρχει κάτι επιπλέον, για το οποίο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι πολίτες, όχι μόνο της Άρτας, αλλά και των όμορων νομών να απολαμβάνουν ποιοτικότερες δωρεάν υπηρεσίας Υγείας.

ΥΓ: Τα παραπάνω πεπραγμένα της Διοίκησης, που ο κ. βουλευτής χαρακτηρίζει «απούσα», θα μπορούσε να τα πληροφορηθεί με ένα τηλεφώνημα. Προτίμησε, προφανώς, την αντιπολιτευτική επικοινωνιακή τακτική από την έγκυρη ενημέρωση. Οι πολίτες της Άρτας αξίζουν πιο υπεύθυνη πολιτική εκπροσώπηση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου