Χέλια από την Άρτα σε όλη την Ευρώπη

Λίγο έξω από την Αρτα, στην περιοχή Ψαθοτόπι και σε απόσταση αναπνοής από τη λιμνοθάλασσα Λαγαρού και το Εθνικό Πάρκο Υγρότοπων Αμβρακικού Κόλπου, έναν από σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Β. Γείτονας», μιας μονάδας υδατοκαλλιέργειας που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών προϊόντων χελιών στην Ευρώπη.

Η «Β. Γείτονας» είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εκτροφής χελιών και μία από τις ελάχιστες καθετοποιημένες μονάδες του είδους της στην Ευρώπη, εκτρέφοντας και διαθέτοντας χέλια, φρέσκα και κατεψυγμένα, σε όλη την Ευρώπη, καθώς και μεταποιημένα τυποποιημένα προϊόντα –κυρίως υψηλής ποιότητας καπνιστό και νωπό χέλι– με συνολική παραγωγική δυναμικότητα τους 300 εκατ. τόνους. Από αυτούς το περίπου 90% διατίθεται στις αγορές του εξωτερικού, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εξαγωγών της πραγματοποιείται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αγγλία, με την αγορά της Ιταλίας να ξεχωρίζει, αφού διατίθενται περί τους 130 τόνους κυρίως τον μήνα Δεκέμβριο!

Οι εγκαταστάσεις της «Β. Γείτονας» βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 130 στρεμμάτων, όπου η εταιρεία διατηρεί μια ολοκληρωμένη μονάδα υδατοκαλλιέργειας χελιού με συνολική επιφάνεια δεξαμενών 10.000 τ.μ., καθώς και μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας 900 τ.μ. που διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ψυκτικούς θαλάμους, παραδοσιακούς φούρνους καπνίσματος και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μεταποίησης ιχθύων.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου