Λεηλασία στην Πέτρα Ζαγορίου... Δέκα διαρρήξεις σε ένα βράδυ.. | Epirus World

Λεηλασία στην Πέτρα Ζαγορίου... Δέκα διαρρήξεις σε ένα βράδυ..

Άνω κάτω είναι οι κάτοικοι στην Πέτρα Ζαγορίου, μετά την λεηλασία που έγινε στο χωριό κατά την διάρκεια της νύχτας. Το κοινοτικό γραφείο, η αίθουσα εκδηλώσεων, το ιατρείο, η εκκλησία αλλά και έξι τουλάχιστον σπίτια διέρρηξαν οι άγνωστοι που χτύπησαν. Έκαναν τα πάντα άνω κάτω και το εντυπωσιακό είναι ότι από τον έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να έχουν αφαιρέσει τίποτα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν έγινε αντιληπτή διάρρηξη σε σπίτι που βρίσκεται στην άκρη του χωριού. Από τους κατοίκους κλήθηκε η αστυνομία, έγινε και η καταγραφή και όλοι πίστεψαν ότι η υπόθεση είχε κλείσει.

Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει όσα θα ακολουθούσαν. Από τις επτάμισι το βράδυ, την ώρα που έκλεισε και το καφενείο του χωριού, ξεκίνησε η λεηλασία.

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το κοινοτικό γραφείο, το ιατρείο, την αίθουσα εκδηλώσεων, όπου έκαναν τα πάντα άνω κάτω. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην εκκλησία. Κατάφεραν και διέρρηξαν τις εξωτερικές πόρτες όμως δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέτρας Κώστας Παπαγιάννης και ένας από τους κατοίκους του χωριού, προχώρησαν σε ολονύχτια περιπολία. Το σκοτάδι όμως και η αδυναμία πρόσβασης σε όλα τα σπίτια δεν ήταν σύμμαχοί τους.

Από το πρωί σήμερα, ξεκίνησαν νέο έλεγχο. Διαπίστωσαν ότι έξι τουλάχιστον σπίτια, τα είχαν διαρρήξει οι άγνωστοι που έδρασαν.

"Όλα είναι ανοιγμένα με τον ίδιο τρόπο. Οι δράστες παραβίασαν τα παντζούρια, έβγαλαν τα τζάμια από τα παράθυρα και μπήκαν στα σπίτια", σημειώνει, μιλώντας στο Epiruspost, ο πρόεδρος του χωριού.

"Από το πρωί γυρνάμε όλο το χωριό, καταγράφουμε τις διαρρήξεις και ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να έχουν να δουν τι έχει συμβεί", συμπληρώνει και τονίζει ότι αυτό που έχει συμβεί είναι πρωτοφανές.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι σε ένα από τα σπίτια βρέθηκαν μπουφάν τα οποία πιθανότατα ανήκουν στους δράστες και κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να κοιμήθηκαν και μέσα στα σπίτια που έχουν διαρρήξει.

Στο χωριό έχει κληθεί η αστυνομία η οποία αναμένεται να διεξάγει την σχετική έρευνα.

Εικόνες από την λεηλασία - epiruspost.gr





Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου