Τουρκία: Φυλάκιση σε δημοσιογράφο της WSJ | Epirus World

Τουρκία: Φυλάκιση σε δημοσιογράφο της WSJ

Ακόμα ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Δημοσιογράφος της Wall Street Journal, καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα, για προπαγάνδα υπέρ του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος PKK, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Η δημοσιογράφος Αϊλά Αλμπαϊράκ έχει διπλή υπηκοότητα, τουρκική και φινλαδική και το κείμενο για το οποίο καταδικάστηκε είχε δημοσιευτεί το 2015 και αφορούσε στις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ανταρτών του ΡΚΚ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πρόκειται για «μια ανυπόστατη ποινική κατηγορία και μια εντελώς απαράδεκτη καταδίκη για ένα ισορροπημένο ρεπορτάζ της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» έγραψε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Τζέραρντ Μπέικερ

Η Αλμπαϊράκ, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ τώρα, πρόκειται να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η καταδίκη της δημοσιογράφου έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις Άγκυρας – Ουάσιγκτον είναι ιδιαιτέρως ταραγμένες, καθώς την Κυριακή ανακοινώθηκε η αμοιβαία αναστολή έκδοσης θεωρήσεων.

«Με δεδομένο το σημερινό κλίμα στην Τουρκία, αυτή η φρικτή ετυμηγορία δεν θα έπρεπε να με εκπλήξει, αλλά το έκανε», τόνισε η ίδια η Αλμπαϊράκ στην εφημερίδα για την οποία εργάζεται.
madata.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου