Τέλος το χύμα λάδι στα εστιατόρια | Epirus World

Τέλος το χύμα λάδι στα εστιατόρια

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το υπουργείο Ανάπτυξης βάζει τέλος στο χύμα λάδι και στα τραπέζια των εστιατορίων.
Στη θέση του οι ταβέρνες και τα εστιατόρια θα πρέπει υποχρεωτικά να σερβίρουν μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μίας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η χρήση επώνυμου λαδιού δεν αφορά το νωπό λάδι με το οποίο θα μαγειρεύονται τα φαγητά, αλλά το λάδι που στο εξής θα σερβίρεται στο τραπέζι εφόσον το ζητά ο καταναλωτής. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τον καταναλωτή, αν το εστιατόριο αποφασίσει να το χρεώσει, όμως μιλάμε για επιβαρύνσεις μικρότερες του ενός ευρώ από τη στιγμή που το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά για φιάλες των 100-250ml.
Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου