Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή με γελοιογραφίες, γενέθλια και… «ξινισμένα πρόσωπα» | Epirus World

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή με γελοιογραφίες, γενέθλια και… «ξινισμένα πρόσωπα»

Για το πρωί της Τετάρτης, στις 10:30, μετατέθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.
Η συζήτηση της Τρίτης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετατράπηκε σε μια σφοδρή σύγκρουση εφ όλης της ύλης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπήρξαν στιγμές έντασης και... χιούμορ ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Το… δώρο που απέστειλε μέσω ραδιοφώνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα για τα γενέθλια του σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Επρόκειτο για μία καυστική γελοιογραφία του Αρκά που είχε ως λεζάντα «είμαι ψεύτης αλλά δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε;». Ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χάσει την αστική του ευγένεια, έκανε λόγο για ύβρεις ανήμερα των γενεθλίων του.

«Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας : «Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές. Είναι κακό στην πολιτική να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ. Απαξιώνετε την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία».
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε τον μεγάλο όγκο χαρτιών με τις τελευταίες 159 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση και τις κατέθεσε στα πρακτικά λέγοντας ότι «είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση της εκλογικής σας πελατείας».
Ο κ. Τσίπρας στο θέμα των τροπολογιών, αφού παραδέχθηκε πως πράγματι η κυβέρνηση έχει καταθέσει περισσότερες από όσες η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, είπε πως «το 2014 είχατε νομοθετήσει περίπου 270 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε 60 νομοσχέδια, ενώ εμείς 290 τροπολογίες σε 90 νομοσχέδια»και κατέληξε κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως «εμείς φέραμε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την εφάπαξ σύνταξη και την απαλλαγή της Λέσβου από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ εσείς την ασυλία στους τραπεζίτες».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παρακμή και ροπή στον αυταρχισμό, λέγοντας πως ενεργεί «χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες», εν μέσω θέρους.
Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον Νίκο Βούτση, σημειώνοντας ότι «η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του προέδρου της Βουλής που είναι πια συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να στρέψει και πάλι τα πυρά του στον κ. Βούτση.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα στα sms που φέρεται ότι είχε ανταλλάξει με τον κ. Τσίπρα. «Ήσασταν διατεθειμένοι να συζητήσετε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας πως όλα αυτά θα συζητηθούν στην Εξεταστική «που θα γίνει είτε με τη θέλησή σας είτε όχι».

«Τα νεύρα δεν κάνουν καλό»

Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός είπε πως ακούγεται υποκριτικό τα περί κακής νομοθέτησης να εκστομίζονται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της. «Ξεχάσατε ότι νομοθετούσατε σχεδόν αποκλειστικά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα ακραία νεοφιλελεύθερο, τον ενδιαφέρει όχι το δημόσιο αλλά το ιδιωτικό, λέγοντας ότι μίλησε για το άρθρο 16 του Συνταγματος, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαστρέβλωσε το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που προβλέπει, όπως είπε, διπλή αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη χρήση της αξιολόγησης ως εργαλείου προκειμένου να επιβληθούν ακραίες επιλογές, είτε αυτές αφορούν στην κατάργηση ιδρυμάτων, είτε στη μείωση δημόσιων δαπανών, είτε στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ότι «από τότε που έκλεισε η β' αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης». Ειδικότερα, σημείωσε ότι μέσα σε ενάμιση μήνα έχει ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές: «Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». «Είναι εξαιρετικό ρεκόρ, συνεχίστε έτσι», σχολίασε σκωπτικά.
«Δεν είναι μόνο οι εξεταστικές που ζητάτε -πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τα σημαντικά ζητήματα του παρόντος όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε- είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας» συνέχισε και πρόσθεσε: «Ζητήσατε πριν από μία εβδομάδα από τα αυτοδιοικητικά στελέχη σας να μποϊκοτάρουν μία διαδικασία (σ.σ. τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια) που αφορά στην αυτοδιοίκηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση τους, επειδή θα ήταν εκεί ο πρωθυπουργός. Ακόμα-ακόμα δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», συμπλήρωσε.
«Τα νεύρα δεν κάνουν καλό» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για τον πρόεδρο της ΝΔ και τον «παρότρυνε» αντί να ανακαλύπτει κάτι κάθε τόσο και να ζητά μία εξεταστική κάθε δεκαπέντε μέρες, «μήπως να φτιάχνανε στην Πειραιώς μία εξεταστική επιτροπή για να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;». «Γιατί τα νεύρα, στο τέλος, δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό» είπε.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις βολές του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Οσο κι αν κάνετε τον κ. Βαρουφάκη βασικό σύμμαχο στην πολιτική σας, δεν θα πείσετε τον ελληνικό λαό ... Κάντε Εξεταστικές για να βρείτε την αιτία των προβλημάτων σας, για την ταξική σας μεροληψία...γι' αυτό και το 2019 ο ελληνικός λαός όταν θα συγκρίνει πού ήμασταν όταν παραλάβαμε και πού θα είμαστε όταν θα ξαναπάμε στην κάλπη, δεν θα επιλέξει εσάς όσο και αν στήνετε επικοινωνιακές παραστάσεις πάνω σε σανό απο άχυρα».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου