Γιάννενα: Σκανδαλώδης η διαδικασία επιχορήγησης σωματείων | Epirus World

Γιάννενα: Σκανδαλώδης η διαδικασία επιχορήγησης σωματείων

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» την επιχορήγηση τριών αθλητικών σωματείων από το Δήμο Ιωαννιτών και κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για πελατειακή διαχείριση.

Η απόφαση για την επιχορήγηση τριών σωματείων ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ήδη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς δεν ακολουθήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι Δήμοι βέβαια, προβλέπεται να επιχορηγούν σωματεία, αλλά αυτό γίνεται μέσα από μία διαδικασία που διασφαλίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

«Η κατ’ αυτόν το τρόπο επιχορήγηση 3 ιστορικών αθλητικών σωματείων με €16.000 αποτελεί σκάνδαλο που βαρύνει σύσσωμη την Δημοτική Αρχή και όλους όσους ανέχονται να λειτουργεί ο Δήμος με τέτοιο τρόπο. Καλούμε το Δήμο επιτέλους να επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα απέναντι στο θεσμό αλλά και στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή».

Και στην ανακοίνωση επισημαίνει:

Να καθιερώσει αντικειμενικά κριτήρια για την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση σωματείων που ασκούν όντως ουσιαστικό και παραγωγικό κοινωνικό αθλητικό έργο. Σωματεία που δεν είναι σωματεία σφραγίδες, με καταστατικά, αναγνωρισμένα από οικείες ομοσπονδίες και τη ΓΓΑ, που έχουν ταμειακούς προϋπολογισμούς και απολογισμούς και δεν λειτουργούν κερδοσκοπικά.

Να αναπτύξει ο Δήμος στρατηγικό σχεδιασμό, που γιατί όχι, να απαιτεί ισχυρότερη ενίσχυση π.χ. του ναυταθλητισμού σε μια λογική ενίσχυσης της παραλίμνιας αθλητικής δραστηριότητας, ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και των αθλημάτων που μπορούν να τον υποστηρίξουν. Αλλά τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από λογική δημοσίων σχέσεων και το ψηφοθηρικού πελατολογίου.

Επειδή ο Δημοτική Αρχή δείχνει να μην θέλει να καταλάβει, καλούμε άμεσα όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης να προχωρήσουν σε αιτιολογημένες αιτήσεις επιχορήγησής τους από το Δήμο. Αν η Δημοτική Αρχή δε θέλει να κάνει δουλειά για να μοιράζει χρήματα κατά το δοκούν, ας αναγκαστεί τουλάχιστον να το αιτιολογήσει και να το εξηγήσει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης αλλά και όσους χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης του Δήμου! [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου