ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το Θέατρο Ε.Η.Μ. ανοίγει πύλες για να υποδεχτεί το καλοκαίρι! | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το Θέατρο Ε.Η.Μ. ανοίγει πύλες για να υποδεχτεί το καλοκαίρι!

Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού εγκαινιάζεται και η περίοδος λειτουργίας του Υπαίθριου Θεάτρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στον λόφο του Φρόντζου, που είναι και ο κατεξοχήν ανοιχτός χώρος πολιτισμού στα Γιάννενα.Το αποκατεστημένο στο μεγαλύτερο τμήμα του Θέατρο πρόκειται να φιλοξενήσει και φέτος πληθώρα συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, αρχής γενομένης από τις επόμενες ημέρες. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού Θεάτρου και Πενταγράμμου θα πατήσουν τη σκηνή του, ενώ δε θα λείψουν οι εκδηλώσεις και από τοπικούς φορείς και σωματεία.

Στο μεταξύ, ζωή και χρήση θα αποκτήσει ξανά, μετά από αρκετές δεκαετίες «σιωπής» και ο χώρος πάνω από το Θέατρο όπου ο αείμνηστος Δήμαρχος Κώστας Φρόντζος είχε φτιάξει παλιότερα τον περίφημο ζωολογικό του κήπο. 

Μένουν δύο κερκίδες
«Λίφτινγκ» έχει υποστεί το μεγαλύτερο τμήμα των κερκίδων του Υπαίθριου Θεάτρου της Ε.Η.Μ. και με την αντικατάσταση της παλιάς πέτρας που είχε φθαρεί, έχει αλλάξει όψη όλο το μνημείο, το οποίο έχει φτιαχτεί με πρότυπο τα αρχαία θέατρα. Απομένει η ανακατασκευή των δύο ακρινών κερκίδων και η Εταιρεία περιμένει να εγκριθεί ένα νέο κονδύλι από το Υπουργείο Πολιτισμού για να ολοκληρώσει το έργο. Για το ξεκίνημα και τη διεκπεραίωση των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα σημαντική υπήρξε η συμβολή του Κώστα Τασούλα, καθώς οι σχετικές δαπάνες εγκρίθηκαν επί υπουργίας του στο ΥΠ.ΠΟ.Εξάλλου, η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Θέατρο από τον Δήμο Ιωαννιτών βελτίωσε σημαντικά την πρόσβαση. Αναμένεται τώρα η ολοκλήρωση και των πεζοδρομίων.

Πλούσιο πρόγραμμα
Πολλές είναι ήδη οι κρατήσεις για τη φιλοξενία καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. Όσον αφορά στον Ιούνιο, το πρόγραμμα καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Αγορά. Το θερινό πρόγραμμα ανοίγει στις 9 Ιουνίου με συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και ακολουθούν οι: Πάνος Μουζουράκης (14 Ιουνίου), Γιάννης Χαρούλης (22 Ιουνίου), Ελένη Τσαλιγοπούλου – Γιώτα Νέγκα (27 Ιουνίου), Άγαμοι Θύται (29 Ιουνίου), Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Σταύρος Ξαρχάκος (30 Ιουνίου). Όλες οι συναυλίες πλην αυτής των Τσαλιγοπούλου – Νέγκα εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αγορά.Αντίστοιχα πλούσια αναμένεται το πρόγραμμα τόσο του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου με τις θεατρικές παραστάσεις να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του.

Εισιτήρια στην Πλατεία
Στο μεταξύ, μετά από συνεργασία της Ε.Η.Μ. με τον Δήμο Ιωαννιτών, στήθηκε στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας ειδικό περίπτερο απ’ το οποίο θα μπορούν στο εξής οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν σε προπώληση εισιτήρια τόσο για τις συναυλίες και παραστάσεις στο Υπαίθριο Θέατρο όσο και για άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο, άλλοι φορείς ή ιδιώτες. Οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά για την αγορά εισιτηρίων, ενώ ούτε οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα πληρώνουν κάτι για τη διάθεσή τους μέσα από το κιόσκι.

Ο παλιός ζωολογικός
Χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο το περιφραγμένο κομμάτι του λόφου Φρόντζου από τις πιο ψηλές κερκίδες του Θεάτρου της Ε.Η.Μ. μέχρι τον δημοτικό δρόμο που διασχίζει το βουνό. Εκτός από το δάσος, μέσα σ’ αυτό υπάρχουν και παλιά κτίρια όπου κάποτε ο Κ. Φρόντζος είχε φτιάξει ζωολογικό κήπο. Η Ε.Η.Μ. παραχώρησε τον χώρο σε ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος ήδη πραγματοποίησε ορισμένες εργασίες καθαρισμού του. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», στόχος του είναι να αναβαθμίσει το κομμάτι αυτό του λόφου και να το αξιοποιήσει κατάλληλα, πιθανώς με τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου