Πρέβεζα: ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ - Το παραμύθι για αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν έχει ευτυχισμένο τέλος | Epirus World

Πρέβεζα: ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ - Το παραμύθι για αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν έχει ευτυχισμένο τέλος

Οι ερασιτέχνες του τουρισμού που δρουν εδώ στην Πρέβεζα προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και λίγο καιρό ότι η Πρέβεζα θα έχει μια ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση την φετινή χρονιά, θεωρώντας μάλιστα ότι αυτό οφείλεται στη δική τους ενασχόληση με τα τουριστικά θέματα και στην έως ψώνιου αυθεντία τους.

Η πραγματικότητα είναι βέβαια εντελώς διαφορετική και θα την βιώσουν με τον χειρότερο τρόπο οι επαγγελματίες της περιοχής της Πρέβεζας, που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά από την απώλεια τουριστικών πακέτων που παραδοσιακά έφταναν στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, μέσω των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων Meli tours(φέτος πηγαίνει στην Κυλλήνη), ITAKA και Bohemia που φέτος κατευθύνθηκαν στη Λευκάδα καθώς και του μεγάλου Ελληνικου τουριστικού γραφείου ΜΑΝΕΣΗΣ

Τα γραφεία αυτά έφερναν στην περιοχή Βαλκάνιους, Πολωνούς και άλλων εθνικοτήτων τουρίστες.

Επίσης αποχώρησε από την περιοχή της Πρέβεζας ο Ιταλός τουριστικός πράκτορας Ζαν Πιέρο που έφερνε Ιταλούς τουρίστες στην περιοχή μας με τη συνεργασία μεγάλων συνδικαλιστικών σωματείων της Ιταλίας και οι οποίοι πλέον θα κατευθύνονται στο Καραβοστάσι της γειτονικής Θεσπρωτίας. 

Όλοι αυτοί είχαν συνεργασία με τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα PrevezaBeach, δυναμικότητας 600 ατόμων, που παράλληλα συνεργάζονταν και με άλλες τουριστικές μονάδες στα όρια του Δήμου Πρέβεζας.Θα λείψει επίσης το μεγάλο τουριστικό γραφείο ΜΑΝΕΣΗΣ που  έφερνε Αθηναίους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα τουριστικά γραφεία έφερναν τουρίστες στην Πρέβεζα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Τα καταστήματα της Πρέβεζας είχαν συμφωνήσει μάλιστα με την Meli tours να κάνουν ειδικές εκπτώσεις στους τουρίστες που έφταναν στην πόλη μέσω της εταιρίας και που τώρα δυστυχώς θα μείνουν με τα αυτοκόλλητα στις τζαμαρίες τους.

Φυσικά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου η Πρέβεζα θα βουλιάξει από κόσμο. Είναι η περίοδος αιχμής, που δεν επαρκεί όμως για να μείνουν έσοδα στους επαγγελματίες που θα αναπληρώσουν τον χαμένο καιρό. 

Σταθερή αξία αποτελεί για την Πρέβεζα ο θαλάσσιος τουρισμός, που όμως ωφελεί μόνο το κέντρο πόλης και που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.Και σε αυτό τον τομέα εταιρείες έχουν αποχωρήσει για γειτονικούς προορισμούς.

Όλη η αλήθεια για την πραγματική εικόνα του τουρισμού στην Πρέβεζα καθώς και αποκαλυπτικά στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει στην τουριστική αγορά, θα αποδοθούν στη Σαββατιάτικη δημοσιογραφική εκπομπή του Δημήτρη Λούπα «Παράθυρο στον Αμβρακικό» όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσουν και οι τουριστικοί πράκτορες που αποχώρησαν φέτος από την περιοχή του Δήμου Πρέβεζας.

Αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των αρμοδίων καθώς δεν έχει γίνει καμμια ουσιαστική κίνηση να καλυφθεί το κενό που άφησαν τα τουριστικά γραφεία που αποχώρησαν.

prevezaposto.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου