Άρτα: Αχταρμάς για τις ομπρέλες στις πλατείες | Epirus World

Άρτα: Αχταρμάς για τις ομπρέλες στις πλατείες

Διαλύθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων - Δυνατό το «λόμπι» των καφεπωλών – «Γονάτισε» ο Τσιρογιάννης - Απουσία τριών παρατάξεων της μειοψηφίας - Απουσίες και απ’ την πλειοψηφία.

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πιο συγκεκριμένα προχθες, Δευτέρα 15 Μαΐου, η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε καθόσον σημειώνονταν συνολικά 19 απουσίες και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Ανδρέα Λώλου, για ενημέρωση ορισμένων ότι βρίσκονται καθοδόν προς το Δημαρχείο, εντούτοις η πλήρης απουσία συμβούλων και επικεφαλής στα έδρανα της αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστα Παπαϊωάννου, ο οποίος εξεδήλωσε τη διαφωνία του με την διαδικασία, λέγοντας «Πρόεδρε όχι. 

Δεν υπάρχει απαρτία και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση από τη στιγμή που δεν υπάρχει απαρτία».
Ο κ. Λώλος αντέτεινε ότι ορισμένοι έρχονται και είναι στο δρόμο οπότε ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε: «Ας περιμένουμε, όμως έτσι δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση.
Ας βρούμε άλλο τρόπο έκτακτου Συμβουλίου αν είναι το πρόβλημα της ώρας, όμως με αυτή την διαδικασία που ακολουθείτε εγώ δεν συναινώ και αποχωρώ».
Ο κ. Λώλος πριν την αποχώρηση του κ. Παπαϊωάννου, προέβη σε δυο ανακοινώσεις, αναφέροντας: «Κατά δήλωση προς το προεδρείο του κ. Στασινού, ενημερώνει ότι και εκείνος διαφωνεί με την ώρα και μου είπε να το ανακοινώσω στο Σώμα». 

Ο κ. Παπαϊωάννου επανήλθε λέγοντας: «Επανειλημμένως απουσιάζουν σύμβουλοι και επικεφαλής και με αυτή την τακτική αναγκάζουν όλους να μην συμμετέχουμε. Διότι τι να σας πω έτσι όπως το πάμε, θα συνεδριάζουμε πέντε άνθρωποι σ’ ένα γραφείο και θα λέμε εντάξει, συνεδριάσαμε».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε προτείνοντας να επανακαθοριστεί η συνεδρίαση για την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα ή την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, αλλά η νεότερη διακοπή ήρθε από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος τόνισε: «Συγνώμη κύριε πρόεδρε διότι καλά τα λέει ο κ. Παπαϊωάννου και ο καθένας, όμως όταν ασκείς Διοίκηση όπως εγώ στο Δημαρχείο, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι έτσι απλά ορισμένα πράγματα. Πρέπει να προχωρούμε. 

Και το Περιφερειακό Συμβούλιο και πολλά Δημοτικά Συμβούλια ανά την Ελλάδα συνεδριάζουν μεσημέρι. Εμείς είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε θέματα και να τρέξουν διαδικασίες. Κι όλα αυτά τα υπηρεσιακά θέματα, τα οποία βάλαμε στη συνεδρίαση προσπαθήσαμε να τα προχωρήσουμε με ένα Συμβούλιο έκτακτο όπως λέτε.
Δεν προέκυψε και αποφασίσαμε να κάνουμε τακτικό. Και δεν μας πειράζει αν θα κάνουμε ένα τακτικό την Παρασκευή το απόγευμα, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, όμως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. 

Κι όταν οι διαδικασίες λήγουν είτε αφορούν σε κάποια προγράμματα είτε σε κάποιες δράσεις, τότε να απολογηθείτε κι εσείς μαζί μας αν δεν προχωρούν κάποια πράγματα. Διότι έξω από το χορό λέγονται πολλά τραγούδια. Εγώ θα σας πω μόνο ότι την Τετάρτη δεν θα είμαι εδώ. Κάντε το Τετάρτη. Εγώ θα είμαι στην Αθήνα αλλά κάντε το Τετάρτη. 

Αλλά εδώ στο Δημαρχείο όλες οι υπηρεσίες αυτές, πρέπει να τρέξουν διαδικαστικά θέματα τα οποία είναι τυπικά. Αν θεωρείτε ότι πρέπει να το κάνουμε θέμα... Ας το κάνουμε όποτε εσείς, λοιπόν, νομίζετε καλύτερα. Και να μην ξαναβάλεις πρόεδρε ποτέ μεσημέρι συνεδρίαση».
Ο κ. Παπαϊωάννου αντέτεινε: «Ποτέ δεν είχα πρόβλημα συνεργασίας με κανέναν. Ανεξάρτητα αν υπάρχει διαφωνία, πρόβλημα συνεργασίας δεν υπήρξε ποτέ σε ότι με αφορά».
Ο πρόεδρος κ. Λώλος επενέβη λέγοντας να οριστεί η συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα όμως ο δήμαρχος αποχωρώντας υπογράμμισε: «Όχι, Τετάρτη. Δεν θα πάμε τη επόμενη Δευτέρα. Τετάρτη. Έχουμε τόσα υπηρεσιακά θέματα εδώ πέρα και θα πάμε πίσω, γιατί έχουν άλλοι συμφέροντα...».

Ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, ανέφερε πως επιχειρήθηκε να γίνει μια τηλεφωνική συνεδρίαση για ορισμένα υπηρεσιακά θέματα που έπρεπε να τρέξουν την Παρασκευή όμως δεν έγινε κατορθωτό κι έτσι προχωρήσαμε στον ορισμό της για σήμερα (σ.σ.: χθες) Δευτέρα».
Ο κ. Λώλος έκλεισε την διαδικασία ανακοινώνοντας την αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα.
Στο χώρο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι ως 11ο τακτικό θέμα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν και η «Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για «προμήθεια ομπρελών για κοινόχρηστους χώρους» και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης». 

Θέμα για το οποίο εκπρόσωποι του προσωρινού Δ.Σ. του υπό ίδρυση Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβρέθηκαν για να τοποθετηθούν και που όμως θα επανέλθει όπως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην νέα ορισθείσα συνεδρίαση.
Πάντως τόσο ο δήμαρχος που αποχωρώντας από το έδρανό του, μιλώντας για «συμφέροντα» όσο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρξε συσχέτιση των απουσιών με το εν λόγω θέμα.

Οι απουσίες
-Από την πλειοψηφία απόντες ανακοινώθηκαν οι: Χαράλαμπος Παπάζογλου, Δημήτριος Σφήκας, ενώ επίσης οι: Δημήτριος Νταλάκας, Νικόλαος Λιόντος, Θεανώ Παπατσίμπα, Γεώργιος Μιλτιάδους, ανακοινώθηκαν ως απόντες προσωρινά με τον πρόεδρο Ανδρέα Λώλο να σημειώνει ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με το προεδρείο και βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη συνεδρίαση.
-Απόντες ήταν οι επικεφαλής και σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, με εξαίρεση τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστα Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα απόντες ήταν οι: Παύλος Στασινός, Κώστας Παπαμιχαήλ, Ηλίας Κοσμάς, Παναγιώτης Ζυγουβέλης, Κατερίνα Ντέμσια, (μείζονα μειοψηφία), Ιωάννης Παπαλέξης, Βίκυ Βασιλάκη-Μητρογεώργου, Γρηγόρης Βλάρας, Αναστασία Κατσαντούλα, (Ελάσσονα μειοψηφία), Ευαγγελίτσα Κιτσαντά, Στέφανος Παπακίτσος, Άγγελος Ξυλογιάννης (Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή) και ο Δημήτρης Πετανίτης (ανεξάρτητος).
ixotisartas.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου