ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Με επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Με επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, χθες Σάββατο 13 Μάη, μέσα στο χώρο του Κάστρου στα Γιάννενα. Από νωρίς στο χώρο παραβρέθηκαν μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους έστησαν το χώρο του φεστιβάλ για να υποδεχτεί τους εκατοντάδες μαθητές.  

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου άρχισαν να καταφθάνουν μαθητές που περιηγήθηκαν στο χώρο, βλέποντας στις εκθέσεις που υπήρχαν στην είσοδο του κάστρου, καθώς και είχαν τη δυνατότητα να παίξουν πίνγκ-πόνγκ, να κάνουν graffiti και να προμηθευτούν βιβλία από το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής. 

Οι μαθητές των γυμνασίων, χωρισμένοι σε ομάδες, έπαιξαν το διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι όπου οι ερωτήσεις του παιχνιδιού που ήταν γύρω από τον πόλεμο και τις αιτίες του, τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Στη σκηνή, την αρχή έκανε χορευτής dubstep και μέσα από το ρυθμό της μουσικής το κέφι άναψε. 

Ακολούθησε η απονομή των νικητριών ομάδων του μαθητικού τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλλευ που είχε πραγματοποιηθεί, όπου οι νικητές έλαβαν αναμνηστικές κάρτες καθώς και το κύπελλο της ομάδας τους. Τη σκυτάλη πήραν μαθητικά σχήματα από το 2ο ΓΕΛ καθώς και από το Μουσικό σχολείο και το 3ο ΕΠΑΛ, όπου με γνωστά τραγούδια αλλά και με δικές τους δημιουργίες ξεσήκωσαν τους μαθητές.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τη μαθήτρια Ιουλία Νάση, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μαθητών της ΚΝΕ. 

Ακολούθησε η προβολή βίντεο του διαδραστικού project στο οποίο οι μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν «ποιητές» συνεχίζοντας τους στίχους του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή...» όπου αποτύπωσαν σε ένα μαυροπίνακα τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά τους και εν συνεχεία αφηγητές απήγγειλαν ολόκληρο το ποίημα.  

Το ενδιαφέρον όλων τράβηξε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο: «Να μην πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο» που είχαν ετοιμάσει μαθητές με αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια. 

Το παραδοσιακό συγκρότημα του Μουσικού σχολείου έκανε τους μαθητές να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ηπειρώτικους σκοπούς και με το κέφι να απογειώνεται. Η βραδιά έκλεισε με τους #tag.  

Οι μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 17 Μάη, μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για τη συμμετοχή των μαθητών στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου