Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του άνηθου | Epirus World

Η ανεκτίμητη διατροφική αξία του άνηθου

Με μοναδικό άρωμα και γεύση ο άνηθος αποτελεί ένα μυρωδικό που χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας. Από την άλλη, περιέχει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν τη θρεπτική αξία του γεύματος.
Ειδικότερα, ο άνηθος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βιταμίνη Α, που είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών.
Eπιπλέον, περιέχει κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, καθώς και πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών και τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Βέβαια, όπως ισχύει για όλα τα μυρωδικά, η ποσότητα που προστίθεται στο φαγητό ή τις σαλάτες δε θα λέγαμε ότι μπορεί να συνεισφέρει ικανοποιητικά στην ημερήσια πρόσληψη των παραπάνω συστατικών.
Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη φρέσκων μυρωδικών, μπορεί να εμπλουτίσει τη διατροφή μας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου