Έως τις 19 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία | Epirus World

Έως τις 19 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία

Αλλαγές έχουμε φέτος στις διαδικασία εγγραφής νηπίων και μαθητών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Οι αλλαγές σχετίζονται τόσο με τις ημερομηνίες εγγραφής αλλά και με τις πιο απλοποιημένες διαδικασίες που θα ισχύσουν για πρώτη φορά. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 19 Μαΐου, ενώ πλέον οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011, μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους. 

Από φέτος οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, καθώς αυτά θα αναζητούνται από τη Διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου μέσα από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: 
1) επώνυμο μαθητή 
2) όνομα μαθητή 
3) όνομα πατέρα 
4) όνομα μητέρας 
5) ημερομηνία γέννησης. 

Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), ενώ όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου