Γιάννενα: Προϊόν παράνομη αλιείας η καραβίδα Ιωαννίνων που πωλείται στη Βαρβάκειο | Epirus World

Γιάννενα: Προϊόν παράνομη αλιείας η καραβίδα Ιωαννίνων που πωλείται στη Βαρβάκειο

Την έντονη αντίδραση των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων προκάλεσαν τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών που εμφάνισαν στην ψαραγορά της Βαρβακείου Αγοράς, ως σαρακοστιανό έδεσμα την καραβίδα Ιωαννίνων! 

Όπως είναι γνωστό η αλίευσή της απαγορεύεται λόγω αναπαραγωγής αυτή την περίοδο και κατά συνέπεια είναι παράνομη και η διακίνηση της. Υπάρχει ακόμη ένα εύλογο ερώτημα του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων, το οποίο αναφέρεται στα σημεία που αλιεύτηκε η γιαννιώτικη καραβίδα. 

Στη λίμνη Παμβώτια έχει εδώ και δεκαετίες εξαφανιστεί, όμως υπάρχει εν αφθονία στη λίμνη των πηγών του Αώου. Μόνο που εκεί όμως απαγορεύεται αυστηρά η αλίευσή της. 

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων έστειλε σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες διευθύνσεις αλιείας και εμπορίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητοι αγορανομικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένες καραβίδες είναι όντως γιαννιώτικες και στην περίπτωση που αποδειχθεί κάτι τέτοιο να αποδοδούν οι όποιες ευθύνες. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου