ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: Η Βιολογία συναντά την Αρχαιολογία! | Epirus World

ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: Η Βιολογία συναντά την Αρχαιολογία!

Μία ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων. Στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της οστεοαρχαιολογίας από την κυρία Ρία Κιορπέ, αρχαιολόγο με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία και υποψήφια διδάκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. 

Μέσα από άφθονο οπτικοακουστικό υλικό και ομοίωμα ανθρώπινου σκελετού, τα παιδιά έμαθαν τον τρόπο που οι αρχαιολόγοι συλλέγουν, ταξινομούν και μελετούν τα βιολογικά υπολείμματα που εντοπίζονται σε αρχαιολογικές θέσεις, τον τρόπο υπολογισμού της ηλικίας ή του ύψους του ατόμου στο οποίο ανήκαν, τον καθορισμό του φύλου και άλλα στοιχεία σχετικά με την επιστημονική μελέτη των υπολειμμάτων του ανθρώπινου σκελετού. 

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν πολλές ερωτήσεις στην κ. Κιορπέ. Ήταν, πράγματι, μια παρουσίαση όπου η Βιολογία συναντά την Αρχαιολογία, με σκοπό την καλύτερη και βαθύτερη γνώση της Ιστορίας! [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου