Ευνοϊκές προοπτικές για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή | Epirus World

Ευνοϊκές προοπτικές για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή

Με την επίσημη συμμετοχή για πρώτη φορά, στην 22η Διεθνή Έκθεση GULFOOD που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου συνέχισε την υλοποίηση του σχεδιασμού της για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν την ανάπτυξη ή και επέκταση των συνεργασιών τους  σε νέες αγορές. Η ανωτέρω είναι η πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.  

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν η μοναδική από την Ελλάδα, που συμμετείχε στην Έκθεση με περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι επιχειρήσεις: Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Πίνδος", Τυροκομικά "Καράλης", Τυροκομικά "Μπάφας", Βιομηχανία Εμφιάλωσης νερού "ΒΙΚΟΣ", Αρωματικά Φυτά και Βότανα "Κομίνη",  Μπακλαβαδάκια "Κολιονάσιου Αθηνά), Ελιές Φίλιππος, Ζαγορίσιο Φύλλο- Χαβέλας.  

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ηπείρου, ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους, ενώ  με τον Πρεσβευτή της Ελλάδος στα ΗΑΕ  κ. Διονύσιο Ζώη αντάλλαξε απόψεις για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να καταστεί μια προσοδοφόρα αγορά για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών (πλην αλκοολούχων). 

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας,  πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με  εμπορικούς επισκέπτες για τη σύναψη   συμφωνιών, ενώ θετικά λειτούργησε και το γεγονός ότι  στην αγορά της ευρύτερης  περιοχής, διακινούνται σήμερα,  μέσω τρίτων, ορισμένα προϊόντα (τυροκομικά κυρίως) που παράγονται στην Ήπειρο. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου