ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μια ακόμη κατοχύρωση εφεύρεσης,από ερευνητές του Πανεπιστημίου! | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μια ακόμη κατοχύρωση εφεύρεσης,από ερευνητές του Πανεπιστημίου!

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η επιστημονική ομάδα του κ. Φίλιππου Πομώνη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους: κ. Αντιγόνη Μαργέλλου, Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας και κ. Δημήτριο Πετράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του κ. Μιχαήλ Κοντομηνά, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από την Δρα. Αικατερίνη Κουτσούκη και την κ. Αναστασία Μπαδέκα, Επίκουρη Καθηγήτρια κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Ετερογενείς καταλύτες οξειδίου του μαγνησίου για αυξημένη παραγωγή βιοντίζελ». 

Η εφεύρεση αυτή έγινε στo πλαίσιo του ερευνητικού προγράμματος «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» με αντικείμενο «Τεχνολογίες παραγωγής Βιοκαυσίμων (Βιοντίζελ) στην Ήπειρο- ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Φ. Πομώνη, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. [epirusgate.blogspot.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου